Борисов: Подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия днес

Лидерът на ГЕРБ е разговарял с премиера и с Кирил Петков за Териториалните планове за справедлив преход

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

Подкомисията за контрол на еврофондовете ще стане комисия днес, заяви Бойко Борисов пред журналисти в парламента, съобщи БТА.

 

Комисията ще подготвя критериите за фирмите, които ще кандидатстват по Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони.

 

Лидерът на ГЕРБ е разговарял с премиера Николай Денков и със съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, след като вчера депутати от ГЕРБ-СДС изразиха притеснения във връзка с Териториалните планове за справедлив преход за областите Стара Загора, Перник и Кюстендил.

 

Те призоваха правителството да промени по най-бързия начин плановете и изразиха притеснение, че фирми, близки до "Продължаваме промяната - Демократична България", ще се облагодетелстват от европейските пари.

 

По думите на Борисов Денков е приел притесненията на ГЕРБ и ги е уверил, че ще бъдат обсъдени в петък на Министерския съвет.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени