Борисов посрещна беларуския опозиционер Светлана Тихановска: Подкрепяме теб и каузата за която се бориш (ВИДЕО)

Тя беше осъдена на 15 г. лишаване от свобода, след като на президентските избори през 2020 г. се изправи срещу Лукашенко

Бойко Борисов, Даниел Митов, Светлана Тихановская
Бойко Борисов, Даниел Митов, Светлана Тихановская Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска беше посрещната в централата на ГЕРБ от лидера на партията Бойко Борисов и Даниел Митов.

"За нас е част днес да се видим с теб, да те уверим, че в наше лице като партия и партиите, които ни подкрепят възнамеряваме да направим едно обединение за приятелство в нашия парламент. Група депутати, които да подкрепяме теб и каузата, за която се бориш. Добре дошла", заяви Борисов.

 

"От първия ден на войната стои знамето на Украйна в нашата партийна централа. Направихме всичко, което зависи от нас. Мисля, че сме от държавите, които най-много подпомогнаха Украйна - реално с въоръжение, с бойна техника, с пари", допълни бившият премиер.

 

Лидерът на беларуската опозиция Светлана Тихановска, която е в изгнание, ще бъде изслушана в парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз.

 

Тя беше осъдена на 15 години лишаване от свобода, след като на президентските избори през 2020 година се изправи срещу държавния глава Александър Лукашенко.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени