Борисов: ПП-ДБ имат всички министри, 2/3 областни управители. Ако някой си мисли, че 30 депутати могат да извиват ръцете на 69 народни представители - това няма да се случи

Много, много далече сме от ротацията, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Няма лидерски срещи с ПП-ДБ от доста време. Решението е каквото се разберат Денков и Габриел. Нашите депутати не са пионки и пешки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Денков и Габриел за и ни убедят, че трябва да гласуваме за кабинета, ще гласуваме. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Запитан дали все пак има вероятна дата за ротацията, Борисов отговори: Около 6 март. "Днес Денков и Габриел са заедно в Мюнхен и ще използват времето да си говорят. Правят си анализи, изслушват министри. Ние не участваме в това", отсече Борисов.

 

"Една НЕкоалиция изисква високо ниво на политическа култура. Когато си назначен с подписите на двама души, когато си получил подкрепата на толкова депутати от една партия, логичното е по важни въпроси да информираш тази партия. Това не е направено. ПП-ДБ имат всички министри, 2/3 областни управители. Ако някой си мисли, че 30 депутати могат да извиват ръцете на 69 народни представители - това няма да се случи".

 

Ако трябва да сме откровени, ние в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Пълен застой във всичко, нищо не се строи. Само се измислят розови фрази какво е било направено, а всъщност скандал след скандал, каза още той. Ротацията може да не се случи на 6 март. Нека първо се стигне до ротация, много сме далеч - много приказки от "Промяната" ни отдалечиха от ротацията. Денков да забрави за егото си, отговори Борисов на въпрос дали би искал оставката на областният управител на София Вяра Тодева.

 

"В спортно министерство ги заловиха с десетки хиляди лева подкуп, когато ми казаха, че е за чистачката, аз не съм наивен и не им повярвах. Още не сме чули от ПП за кого са. Не можем да подкрепяме корупционни схеми", допълни Борисов. 

 

"Един гръцки бизнесмен обясни пред телевизиите, че е бил подложен на натиск. И единственото обяснение, което чух по въпроса е, че Асен Василев не можел да знае всичко. Когато нещо се случваше в България, всички въпроси бяха към мен - дори гръм да беше ударил някой. Питахте мен! А сега чувам, че не можел да знае всичко".

 

Денков лично мен ме плашеше с оставка заради "Лукойл". И нищо от това не се случи. А милиарди отидоха при Путин. Работеха с евтиния руски петрол и генерираха огромни печалби, завърши Бойко Борисов. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени