Борисов пред еврокомисар Илиана Иванова: Европа трябва да продължи да подкрепя Киев в борбата с руската агресия

Обсъдихме последните детайли около Плана за възстановяване и устойчивост, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов и Илиана Иванова
Бойко Борисов и Илиана Иванова Източник: Facebook

С голямо удоволствие посрещнах днес в централата на ГЕРБ новия български еврокомисар Илиана Иванова. Гордея се с отличното представяне на Илиана пред Европейския парламент и с огромното мнозинство, с което тя беше избрана за комисар. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профиа си във Фейсбук след среща с Иванова.


Обсъдихме последните детайли около Плана за възстановяване и устойчивост, както и перспективите на България за присъединяване към Еврозоната и Шенген. Освен това говорихме за ролята на България за развитие на иновациите, компютърните и информационни технологии, посочи Борисов.


И добавя: В края на срещата подчертах, че България и Европейската комисия ще продължат да работят в тясно сътрудничество по всички важни теми за страната ни и Съюза. Двамата се обединихме и около извода, че Европа трябва да продължи да подкрепя Украйна в борбата срещу руската агресия.

 

Още от "Политика"

Проф. Костадин Ангелов: Много скоро грешката с избора на шеф на НЗОК от ПП-ДБ може да бъде поправена

В хода на дебата относно избора на нов подуправител за Здравната каса председателят на парламентарната здравна комисия обясни колко неподготвен е сегашният шеф на НЗОК от ПП-ДБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени