Борисов: Председателят на комисията по спецслужбите от "Възраждане" беше избран и с подкрепата на ПП-ДБ. Трябва да се направи нов избор

Той напомни, че партия ГЕРБ беше създадена, за да извади БСП от властта

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика - дясната си ръка да освободя. С тази аналогия с поведението на медиите около скандала по апартамента на тогавашния зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира Бойко Борисов в петък казуса с продажбата на имоти на столичната улица "Чаталджа" от Асен Василев и Даниел Лорер от "Продължаваме промяната".

 

"Надявам се многоуважаемите медии, все пак гледам телевизия и се информирам от нея, в подобни проблематики - то бяха живи, умрели, през експерти, по имоти, па снимки, па асансьори, с часове и седмици. Сега вашият въпрос увисва във въздуха, защото това не съм го видял никъде. След като за всимки тези национални медии това не е тема (...) Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов с колко струва, как струва, експерти. Аз ги помня, защото грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми, защо щях да си причинявам това на партията, дето се вика - дясната си ръка да освободя", коментира Борисов.

 

След като разбирам, че това не е никакъв проблем, се чудя кой в тази държава - наслушах се на паралелна държава, еди каква си държава, кой задава тона кое е важно за медийната среда. По повод искането на Делян Пеевски за спешна промяна на правилника на НС, за да не е ротационен председателят на комисията по срецслужбите, Борисов обясни, че шефът й от "Възраждане" е бил избран и с подкрепата на ПП-ДБ. Вчера комисията за контрол на службите имаше кворум благодарение на тях и този председател беше избран, каза Пеевски. И се надявам да кажат защо постъпила така вчера. Иначе съм на мнение, че това трябва да стане постоянна комисия и да се направи нов избор, коментира лидерът на ГЕРБ.

 

И съдия Белазелков, и Десислава Атанасова са достатъчно добри юристи, познават политиката в България. Малко ме учуди дебата, защото особено от страна на БСП излизаше от реалностите, коментира Борисов. Той напомни, че партия ГЕРБ беше създадена, за да извади БСП от властта. И досега народът в над 20 избора го потвърждава. За кой модел говори Нинова, нима ни е победила на избори, че да има право да дава такива оценки, за паралелна държава, попита Борисов. И обясни, че когато са имали над 100 депутати, тогава са управлявали. Три години бяхме опозиция, три години тази паралелна ддържавав тяхно лице правеше глупостите, допълни той.

 

Откакто се помня, Янаки Стоилов, имам прекрасни отношения с него, прекрасен професионалист, но е от БСП, коментира още лидерът на ГЕРБ. И попита през кои очи се казва, че ГЕРБ не може да предлага Атанасова за КС, напомняйки и за бившият син премиер Филип Димитров. Той не е бил преподавател Аз съм бил преподавател, завеждащ катедра, да се кандидатирам аз тогава, попита риторично Борисов.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев: Пожарите на територията на България за овладени, приемаме програмата за компенсиране на пострадалите

Предвижда се подкрепа също за хората, които не са регистрирани като земеделци, но са загубили домашните си животни заради пожара

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов: Трябва да се върнем към корените на демокрацията

Относно скандалът между президентството и МВнР относно назначаването на Николай Ненчев като посланик на България в Украйна Борисов заяви, че не вижда нищо лошо в това и го нарече просто "институционален спор"

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски изпрати в МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за корупцията в Агенция "Митници"

Шумният скандал е свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция "Митници" и участието на висши държавни служители, протежета на "Продължаваме Промяната", политици от ПП-ДБ и контрабандисти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени