Борисов: Рашков ми връчи призовка за четвъртък (НА ЖИВО)

ГЕРБ искат оставката на ЦИК

Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ
Бойко Борисов на брифинг на ГЕРБ

Бойко Рашков ме призовава да се явя в четвъртък на разпит като лидерски победител в София за "снимане на сведения". Трябвало да нося следните документи: лична карта и т.н.", каза на пресконференция на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

 

От ПП ГЕРБ дават ново изявление за медиите след края на изборите в неделя. "Днешният брифинг е продиктуван от гласуването му във всички негови измерения. И ако вотът в чужбина беше "гвоздеят на програмата" на протестиращите партии, то нередностите там предизвикват редица въпроси", каза Георг Георгиев. 

 

"СИК получиха инструкции едва в петък. В секцията в Бурса IT от турското училище поправяше машините. ЦИК като черна дупка погълна резултатите от чужбина. Има и секции без контролни разписки, има неразкрити секции. Поради некомпетентността на Цветозар Томов от ДБ са забравили да разкрият секции. Няма връзка с него-спинка ли, на вилата ли е?", попита Георгиев.

 

Той разкри, че никой не може да се свърже с ЦИК в момента. "Искаме оставката на ЦИК - да поемат отговорност за изборната измама в чужбина. Хората бяха излъгани, нямаме информация от цели изборни секции", добави председателят на МГЕРБ.

 

 

Участващият в брифинга Тома Биков каза, че Бойко Рашков явно е изчезнал заедно с изборната секция в Лондон. "Не могат да си включат телефона в момента. Спряха им разкритията след изборите. Стана ясно, че тези хора правиха кампанията на протесните партии, сега ги няма".

 

"Не знам какво да очаквам от разпита на Рашков, надявам се да остана жив", каза още Борисов. "Голямата им мъка е, че пак сме победители. Целта им е да създават хаос, защото хаосът се краде лесно. При нас имаше ред. НДСВ се връща през задния вход, или по-скоро през входа Трифонов. Изказах се ласкаво към царя, но не го вижда като кандидат за президент", добави той.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени