Борисов с първи думи след вота: Аз ви предлагам мир! Хайде да видим, можем ли да се обединим в името на държавата (ВИДЕО)

Но накрая искам да си благодаря и на моята партия. Разбира се, и на колегите от СДС. На моята партия, която доказа, че и без този трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно

Бойко Борисов с първи думи след края на изборния ден
Бойко Борисов с първи думи след края на изборния ден

Премиерът Борисов излезе с първи думи след днешния вот, съобщава ПИК. "Най-напред искам да благодаря навсички медицински лица, които и вднешния ден проявяват своетогеройство, лекуват хора, ваксинират.В тези избори за първи пътпровеждани в условията напандемия - пандемия, каквато нашето поколение не помни. Истински им благодаря", заяви Бойко Борисов във видеообръщение на живо в своя фейсбук профил. Той благодари също на всички хора, ангажирани с изборния процес: "Огромна работа свършиха! За да угодим, купихме да над 45 милиона машини, за машинно гласуване. Дадохме много пари, но за съжаление какво стана - огромна част от хората не искаха да гласуват на тях. Неслучайно холандският премиер ми каза: "Бойко, ние купихме такива машини, едни избори проведохме на тях". И друга държава в Европа няма такава. Но ние, за да отговорим, че изборите са максимално прозрачни, честни, да имаме и машини". Премиерът отбеляза, че това е наложило огромна работа - да се сертифицират, да се закарат до изборните секции. "Мисля, че тези хора заслужават огромна благодарност", заяви той. 

 

"За пети пореден път доказахме печеленето на парламентарни избори. Нямахме алтернатива. Както е и до ден днешен. Да имаш 5 или 9% и да говориш от името на народа, е доста смешно", изтъкна той и благодари на своя коалиционен партньор - СДС. "И без Борисов ще съмне, и без ГЕРБ, и без вас. Но усетихте ли, че сме в пандемия? А жеста на моите колеги от Европа - да получим извънредни ваксини, за са бъдем наравно с тях, мисля, че е без алтернатива", отбеляза Борисов и благодари на всички европейски лидери за мощната подкрепа.

 

"Нека поздравим всички, че са се явили. Защото има такива, които имат половин или двапроцента и не е много разбираемо да говорят от името на другите. Така че нека се смирим", заяви той. Борисов отбеляза, че има няколко дни, в които ще се изясняват резултатите. "Но накрая искам да си благодаря и на моята партия. Разбира се, и на колегите от СДС. На моята партия, която доказа, че и без този трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. Евала им казвам, защото за първи път ние работихме така, както трябва да работи една партия. Мощна изпълнителна комисия, мощни структури, максимално ангажирани и отново доказахме - за пети пореден път печелим парламентарни избори", подчерта Борисов.

 

Той се обърна към "младите партии" и припомни, че още със създаването си "ГЕРБ е помела всички". "Разбирам огромното самочувствие на тези, които искат да говорят "от името на народа". Разбирам ги. Изкарали са 4, 5, 9 % и считат, че това е много. Те и 25 % не са много. Но ако имаш 5 % или 9 % и говориш от името на народа, е доста смешно. И аз именно за това благодаря на моите хора. След няколко дни ще благодаря и на целия суверен - на народа,който излезе в условията на пандемия и показа една доста прилична избирателна активност", посочи лидерът на ГЕРБ. Борисов изтъкна, че е най-добре да има широка представителност в парламента, защото истинската политика в една стабилна държава се прави в парламента.

 

"Чувам изказвания от типа: "Важното е, че няма да е Борисов". Разбира се, и без петел ще съмне. И без Борисов, и без ГЕРБ, и без вас, разбира се. Имате ли по-опитен от мен? Има ли някой по-голяма международна подкрепа? Някой, който да се е справил с три кризи? Финансово-икономическа или т.нар. "гръцка криза", миграционната криза, пандемията сега. Вижте нашите резултати в пандемията. Вие не ги усетихте, че сме в пандемия. А жестът на моите колеги от Европа - българите да получат милион и 300 хиляди ваксини, за да бъдем наравно с тях, след като "АстраЗенека" се провали, мисля, че също е безалтернативен", заяви Борисов. Той благодари на големите парти - ХДС, ХСС, техните лидери, техните премиери, на колегите си от Балканите.

 

"Предстоят най-важните месеци. Близо 60 милиарда ще получи България. Знаем, че не сме идеални. Радвам се, че толкова партии влизат в НС, защото ми омръзна сам да нося отговорност", допълни Бойко Борисов. "Много били партии - напротив! За мен е най-добре да има възможно най-голямо представителство", разкри Борисов.  Знаете ли колко е лесно да ви гледам сеира в парламента. Нямате хора, нямате експертиза,трябва да се учите. И вместо да си показваме кой е по-велик, нека да помислим тези осем месеца от тази година да бъдем консолидирани", посочи Борисов. Той отбеляза, че до момента изборите са признати от всички.


"Мои мили опоненти, познавам ви всички. Работил съм с всички или поне с повечето от вас. Вече сте в парламента, ставате депутати, нали това беше зорът. Искате преврат, обяснявахте, че не ни искат хората. Вие видяхте - най-толерантната, най-позитивната, най-евтината кампания беше нашата. И се извинявам, че говорим през медиите", допълни Борисов.

"Аз ви предлагам мир. Аз ви предлагам да сложим експертите и до декември да излезем от пандемията, да тръгнем нагоре. Това е моето предложение. Порадвайте се ден-два-три и после помислете. Хайде да видим, можем ли да се обединим в името на държавата", заяви Борисов.

 

Той изтъкна огромният екипен труд на своите съпартийци, работата на РИК, СИК и ЦИК. "Ако мислим за тези хора, трябва да направим България най-доброто място за живеене",заяви в заключение Бойко Борисов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени