Борисов се чу с Орбан: Унгария ще продължи да подкрепя България в пътя ѝ към Шенген

"Двамата си дадохме ясни гаранции", написа във Facebook лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов и Виктор Орбан
Бойко Борисов и Виктор Орбан Източник: Пресцентър на МС

Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ към Шенген, написа във Facebook лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В публикацията си той посочва още, че е разговарял днес с унгарския премиер Виктор Орбан. 

 

"Информирах го, че вчера Народното събрание окончателно премахна допълнителната такса за пренос на газ. В края на седмицата решението ще бъде публикувано и в Държавен вестник. С унгарския премиер се обединихме около извода, че всички въпроси в двустранните ни отношения са изчистени и  Унгария ще продължи да подкрепя категорично България в пътя ѝ към Шенген", пише още Борисов.

 

Бойко Борисов и Виктор Орбан
Бойко Борисов и Виктор Орбан Източник: Пресцентър на МС

"Двамата с Орбан си дадохме ясни гаранции, че и занапред ще продължим да си сътрудничим в условията на диалог по всички теми от дневния ред на ЕС", отбелязва лидерът на ГЕРБ.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени