Борисов се срещна с президента на "Уестингхаус", потвърди енергийната диверсификация на България по всички линии

С работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на Българи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата с представителите на "Уестингхаус"
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата с представителите на "Уестингхаус"

"ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, което прие Народното събрание, беше внесено и прието с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии. Нашите депутати внесоха и предложението и работиха за приемането на решението за изграждане на нови ядрени мощности в страната по технологията АР 1000".

 

Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата с президента на Уестингхаус Тарик Чохо, отговарящ за ядреното гориво, вицепрезидента на завода за ядрено гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков.


С колегите Делян Добрев и Valentin Nikolov уверихме представителите на Уестингхаус, че с работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на България. В рамките на срещата обсъдихме перспективите пред съвместното ни сътрудничество, подчертава Борисов.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени