Борисов: Тагарев да си ходи, това е неработещ министър! Не се работи така - в зала ПП-ДБ имат само 20 човека

Правим коалиционно споразумение, каквото се прави в целия Европейски съюз. В него ще представим равнопоставеност в управлението на държавата, обясни лидерътна ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Не сме получили оценката на министрите, която трябваше да бъде изготвена от премиера Николай Денков и Мария Габриел. Чакаме я. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

 

"Трябва да има смяна на министър Тагарев при ротацията. Това е неработещ министър", подчерта Борисов, коментирайки и сутрешното му участие в bTV. По думите му военният министър не е изпълнил решенията на парламента.

 

"По думите му цялата сглобка е компромис. Аз съм реалния лидер на партия, за да стане Мария Габриел премиер, партията трябва да го гласува. Аз имам пълно доверие в нея", посочи лидерът на ГЕРБ.

 

"Правим коалиционно споразумение, каквото се прави в целия Европейски съюз", добави той. "В коалиционното споразумение ще представим равнопоставеност в управлението на държавата. Да се носи отговорност", каза още бившият премиер.

 

"Две седмици ги чаках да се напътуват. През уикенда имам мероприятие, а е и 3 март. Това не е документ, който да се пише на коляно", каза Борисов в отговор на настояванията на Кирил Петков през уикенда ГЕРБ и ПП да седнат да се договорят за управлението.

 

"Могат да си подават оставки, колкото искат. Това не е нещо различно от това, което сме приели. Когато говорим за независими регулатори, служби, съдебна система, може да звучи като делкане. Когато говорим за парламентарна държава, първото, което се гласува са премиер и министри", обясни лидерът на ГЕРБ отново в отговор на думите на Кирил Петков, че партняорите трябва да се договорят първо за регулаторите, а после за министрите.

 

"Петков и Денков всеки ден имат медийни изяви и казват "Борисов да не се изявява". Изявяват се от сутрин до вечер. И когато се осмелим да кажем нещо, те ни забраняват медийните изяви", добави Борисов. "По този начин не се работи - в 9 часа ПП-ДБ са 20 човека в пленарна зала", обърна внимание той.

Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени