Борисов в НС: Проектозаконите на Зарков ще бъдат приети - поел съм ангажимент пред избирателите и западните партньори за това

Според него номинираната за премиер Мария Габриел трябва да продължи да търси сечение между политическите сили

Бойко Борисов в 49-то НС
Бойко Борисов в 49-то НС Източник: Zonanews

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в кулоарите на НС, че от много години, много политици искат оставката на Иван Гешев, но до момента не се е разразявал скандал като този, на който сме свидетели.

 

"При този скандал това ни прави по-убедени, че политическата класа трябва да се меси само чрез Конституцията и законите. Законите на Крум Зарков ще бъдат приети от нашата партия. Те дават възможност да се търси контрол. Ако това е предизвикало реакция, това не е наша работа. Поел съм ангажимент пред избирателите и западните партньори тези закони да бъдат приети", повтори той.

 

"Този, който е писал тези закони носи отговорност, между първо и второ четене могат да се направят промени, но това законодателство трябва да бъде прието", добави Борисов. 

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надежда политическите сили да проявят разум и да излъчат правителство с първия мандат. Според него номинираната за премиер Мария Габриел трябва да продължи да търси сечение между политическите сили, независимо, че от БСП и "Продължаваме промяната - Демократична България" заявиха, че няма да подкрепят правителство с първия мандат.

 

Борисов намекна, че очаква новата коалиция да си промени позицията, заради това, че по-рано в пленарна зала парламентарната група на ГЕРБ-СДС спази "джентълменското споразумение" и гласува депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Стою Стоев да оглави правната комисия.


"Нямат мотив да казват, че има криза в доверието. Спазихме ангажимента си", заяви Борисов. Допълни и че според него ако редовно правителство не бъде излъчено с първия мандат, това няма да стане и с втория.

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени