Борисов: Вътрешният министър е министър на България, а не на ГЕРБ! Чий е министърът на електронното управление или чий е този на спорта, където ги хванаха с маса пари?

Ние, за разлика от Денков, не считаме, че министрите са партийни, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

"Вътрешният министър е министър на България, не на ГЕРБ". Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Чий е министърът на електронното управление или чий е този на спорта, където ги хванаха с маса пари?", попита Борисов. "Вътрешният министър е министър на България. Аз не съм преговарял с него за министър. Преговаря г-н Петков", подчерта той. 

 

И допълни: "Ние, за разлика от Денков, не считаме, че министрите са партийни, че квоти и каквото и да било трябва да изпълняват повелите на някоя партия. Те са някакви, докато парламентът не ги излъчи, тогава стават министри на цяла България".  

 

Припомняме, че преди дни съпредседателят на "Продължаваме промянатата" Кирил Петков заяви, че министърът на вътрешните работи е към ГЕРБ. "Трябва да си кажем честно, че министърът на МВР е към тях, въпреки че твърдят, че те нямат никакви министри", посочи Петков. 

Още от "Политика"

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени