Борисов за президента: И Радев беше "изчерпателен" за Навални

Премиерът Борисов коментира липсата на позиция по задържането на Навални от страна на президента Радев, докато инспектираше Националния координационен център на МОСВ

Бойко Борисов в Националния координационен център на МОСВ
Бойко Борисов в Националния координационен център на МОСВ

Благодаря Ви, бяхте изчерпателни, каза премиерът Борисов, след като разгледа заедно с министъра на околната среда и водите Емил Димитров Националния координационен център на МОСВ.
"И президенът Радев беше "изчерпателен" вчера по въпроса с Навални. Изчетох какво ли не друго освен позиция. А нашата позиция на демократичната общност е Навални да бъде освободен. Не чух позиция на Радев и по изгонените руски дипломати, над 6. Службите много работят по тази тема и тези, които бяха засечени, са обявени за персона нон грата. Ние нищо не сме казали - да, вътрешна работа на Русия е, но ние защо каним наблюдатели на избори - за да бъдат честни и прозрачни. С нищо не съм го засегнал, той е държавния ни глава, нека си каже позицията - да, не. Няма да му се карат. Ние само попитахме каква е позицията на президента. Ок, няма я. Ние обаче като правителство взехме ясна позиция - да се освободи Навални", каза Борисов.

Министър Емил Димитров коментира също:
"Г-н Премиер, Вие отговаряте за държавата, той отговаря за съпругата си!".


Това ни най-малко не вреди на отношенията ни с Руската федерация, допълни Борисов. И добави: "Когато тава дума за прагматични неща, в полза на държавата - като Балкански поток - ние го правим. Но когато става дума за ценности, както е в случая с Навални - ние си казваме нашата позиция на базатана евроатлантическите ценности".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени