Борисов за разпитите и фейковете на властта: Целта съм аз! Трябва да отговаряме на "някакви пияници"!

Съсипват бизнеса, за да може да влиза контрабанда, предупреди Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се появи на брифинга, който даваха негови бивши министри и народни представители. Той припомни как е намерил и осигурил ваксините за страната и с какви трудности е било съпроводено това.

 

"Но явно е, че не ви интересува, че пропада ваксинацията. Явно е, че не ви интересува, че другите държави накрая ще ни изолират и когато светът започне да се възстановява, ние трябва да отговаряме на въпросите на разни пияници. Преди мен всеки ден ме питахте за ваксините", каза той в началото на изказването си. На въпрос за медиите за повече конкретика, той с ирония каза, че знае, че го е виждал, че пие в Бояна. 

"Целта съм аз. Разнасят сигнал от 2009 г. Откъде да помня аз с кого съм се срещал тогава". Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира обвиненията на вътрешния министър в служебното правителство Бойко Рашков, че има сигнал срещу него за заплахи. Борисов не уточни за самия сигнал, но стана ясно, че говори за твърдението, че е заплашвал свидетел срещу бивш министър. Той отрича да е изричал думите, които обясни Рашков. 

 

"Поразучих малко, защото те подписват декларация, че няма да разпространяват. Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 г. Нито го познавам тоя човек, нито го знам. То се оказа, че е от друг човек сега, защото този, за който твърдяха от началото, работи в одита на Министерството на здравеопазването. Той е член от много години. А някой чул, бил уволнен някога през 2009 г. И аз трябва да си спомня някой дали е идвал през 2009 г. при мен. Сега разиграват целия тоя цирк, целия този панаир, не срещу прокурори, следователи или бизнесмени, целта съм аз", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Не познавам никакъв човек, на детектор на лъжата може да се подложа. Вие от 2009 г. помните ли дали сте се срещали и кой какво е чул", каза Борисов. "Ще продължат последната седмица, целта е да ме викат на разпити, дотогава да тормозят другите хора, търсят свидетели навсякъде. Набедиха едно момиче, което никога не съм виждал", заяви още Борисов.

 

Я вижте какво назначиха в митниците, назначенията са от уволнени за контрабанда, уволнени за корупция, възмути се още експремиерът. "Съсипват бизнеса, за да може да влиза контрабанда", предупреди той.

 

"Престанете с тази джипка. НСО има 6 Тойоти Секвои и на тях се вози и Радев, Стефан Янев, всички, те ги въртят. При мене е имала една. Те са си там, в НСО. Сега се возя на служебната кола на партията. Вчера колегата Трифонов отиде с три джипа, но това не е проблем. А служебният джип на 16 години е проблем. И вдеки ден ще ми го приписват. Айде да говориме малко за политика. Нито говорят за Мариците, нито за Зелената сделка", призова бившият премиер.

"И най-големият им проблем с ваксините. Да дойде еврокомисар да им отпери шамар, че Европа ще ни прави план за ваксинацията...", подчерта Борисов немощта на служебния здравен министър и кабинета да направят кампания за ваксините.

След правителственото заседание в сряда спортният министър Андрей Кузманов и говорителят на кабинета Антон Кутев заявиха пред медии, че са се натъкнали на нередности при организирането на конкурс за набирането на организации по програмата за превенция срещу хазарта. Те назоваха директно бившият ММА боец Станислав Недков – Стъки, че като приближен на бившата власт е взимал сериозна сума. Днес пък Борисов се възмути:

"Трябва ли и ние като Стъки така да нахлуваме?", визирайки днешното посещение на Стъки и други ММА спортисти в Министерството на младежта и спорта, за да иска обяснения за обвиненията от министъра и говорителя на служебното правителство.

 

 

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени