Борисов за реакцията на ДАНС към Кирил Петков: Грешка, службите трябва да са тихи

Той добави, че не би било работа на службите да отговарят и на него, ако той също ги репликира

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Като грешка на ДАНС определи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов огласената вчера позиция след критиките към службите на Кирил Петков.

 

"Политиците могат да говорят, да си казват мнението и плановете, да изразяват своята загриженост, но службите трябва да бъдат тихи. Не им е работа да отговарят на който и да било лидер", заяви Борисов в Пловдив.

 

Той добави, че не би било работа на службите да отговарят и на него, ако той също ги репликира. "Грешка е отговорът", подчера Борисов.

 

Вчера сутринта Кирил Петков заяви, че службите за сигурност работят не както трябва, и по-късно през деня от ДАНС огласиха позиция, в която се казва, че "безотговорно и опасно е, когато политици и псевдоексперти коментират и дават оценки на елементи от дейността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и с цел придобиване на временни дивиденти, разпространявайки при това и класифицирана информация, която е защитена със закон".

Още от "Политика"

Проф. Костадин Ангелов: Много скоро грешката с избора на шеф на НЗОК от ПП-ДБ може да бъде поправена

В хода на дебата относно избора на нов подуправител за Здравната каса председателят на парламентарната здравна комисия обясни колко неподготвен е сегашният шеф на НЗОК от ПП-ДБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени