Борисов за решението на КС: Радев е знаел за двойното гражданство, щом е имал наглостта да иска делото да спре

Борисов направи първи коментар на решението на КС за гражданството на Кирил Петков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

"Основният закон в държавата е Конституцията и той трябва да се спазва. Радев как не е знаел за декларацията! Коментарът ми е срещу Радев и неговите юристи, които уж са най-великите. Той в началото може да не е знаел, но като е разбрал не е реагирал. Радев обаче е знаел и затова поиска КС да прекрати делото", каза лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов допълни още, че само иска да се спазва върховенството на закона, нищо повече. Той допълни, че в следващия парламент ще търсят останалите политически партии, за да се стигне до консенсус и да не се стига повече до подобни казуси.

 

"Решението на Конституционния съд е, че Кирил Петков е станал министър в нарушение на Конституцията. Румен Радев трябва да отговори дали е знаел, че назначава човек с двойно гражданство за икономически министър? Щом е имал наглостта да изпрати писмо до съда да спре делото, значи е знаел! Ние настояваме да се спазва върховенството на закона", коментира във фейсбук Борисов.

 

Нямам нищо против лично срещу Кирил Петков. Напротив – искам да бъде на политическата сцена, за да докажем кой е по-добър. Аз твърдя, че това сме ние, доказали сме го, каза той.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени