Борисов запознал Урсула фон дер Лайен с актуалната политическа ситуация в България

Той е категоричен, че фон дер Лайен е най-подготвеният и най-подходящият кандидат за председател на следващата Европейска комисия и затова ГЕРБ твърдо стои зад нейната кандидатура

Борисов и Урсула фон дер ЛАйен
Борисов и Урсула фон дер ЛАйен Източник: Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е разговарял с Урсула фон дер Лайен в рамките на конгреса на ЕНП в Букурещ.

 

"Използвах възможността да запозная Урсула фон дер Лайен с актуалната политическа ситуация в България. Като отговорна партия ГЕРБ настоява за споделена отговорност с ясни ангажименти в управлението. И затова обясних на Урсула фон дер Лайен, че ГЕРБ изготви предложение на споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото НС между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, както и механизъм за вземане на решения", съобщи той в профила си във Фейсбук.

 

Той е категоричен, че фон дер Лайен е най-подготвеният и най-подходящият кандидат за председател на следващата Европейска комисия и затова ГЕРБ твърдо стои зад нейната кандидатура.

 

Преди това на среща с председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер в Букурещ обсъдихме теми, които са важни за нас като общата политика за сигурност и отбрана в Европа, която бе и акцент от речта на Вебер. Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Букурещ за конгреса на ЕНП. В срещата участва и Мария Габриел.

 

Ето какво допълни Борисов:

Уверих председателя на ЕНП, че ние от ГЕРБ направихме абсолютно всичко да предоставим военна помощ на Украйна, включваща ракети, бронетранспортьори, танкове. Въпреки приказките из Европа разликата между правителството на Кирил Петков и сегашното е, че чрез нашата подкрепа в парламента, помощта за Украйна стана реална като това бе отчетено и от президента Зеленски и украинския външен министър на разговорите, които имахме преди месец.

 

Запознах Манфреф Вебер с актуалната политическа ситуация в България. Информирах го, че изпратихме предложение на споразумение за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България", както и механизъм за вземане на решения. Като отговорна партия ние настояваме за ясни ангажименти и разпределение на отговорността в управлението.

 

Относно последните действия на партньорите ни заявих, че намирам за доста лицемерно да си подадеш оставката като премиер в отсъствието на следващия премиер по декларацията им за ротация. В същия момент твърдиш, че не искаш избори, а стабилност. Действията им винаги са в противоречие с думите!

 

Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени