Бойко Борисов: Ако ПП-ДБ продължават да отказват правителство на ГЕРБ, накрая пак ще сме на избори (ВИДЕО)

"Step by step", каза той относно това как ще се действа оттук нататък

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Ако коалицията ПП-ДБ продължават да отказват правителство на ГЕРБ, накрая пак ще сме на избори. Няма да сме на избори, ако те подкрепят нас с първия мандат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламунта.

 

"Днес имаше много по-сериозна работа, избрахме председател на парламента. Видя се, че ПП и ДБ могат да говорят само с нас", каза той. И добави, че президентът Радев би трябвало да има интерес България да има редовно правителство и "очаква да се отнесе добронамерено към този въпрос".

 

"ГЕРБ ще подкрепи механизъм за контрол и разследване на главния прокурор", изтъкна Борисов, но не влезе в подробности. Ще има среща между нас и "Продължаваме промяната", когато станем готови за тази лидерска среща, посочи още той.

 

"Днес в 13:00 часа се събират работни групи по финанси и икономика. Нека използваме тези дни, лишени от чувството за величие. Виждайки какво се случва днес в парламента, каква омраза има между другите партии. Видях, че партиите на "Промяната" и "Да, България", могат да си говорят само с нас", коментира той.

 

"С едно такова голямо мнозинство, имаме дни наред да продължим да работим по съдебна реформа, по правосъдието, по финансите, земеделието, има толкова неща по ПВУ, които да свършим. Най-лесно е да кажеш "не". Затова търпеливо продължаваме да действаме", увери той.

 

"Step by step", каза той относно това как ще се действа оттук нататък. "С всеки изминал ден и ПП, и ние, виждайки и отношението на другите партии в парламента, разбираме, че ако намерим решение, това ще е най-стабилното за България. Ние, ако сме в предизборна ситуация, ще говорим по един начин. Сега сме след избори. Всяка партия е спечелила и е поела ангажимент пред своите избиратели, но винаги завършва с това, че ще работи за правителство", допълни още той.

 

"Трябва да се изчерпат всички опции между първите две големи партии по отношеие на съставяне на правителство. Винаги в света това носи най-голямо спокойствие, сигурност и до голяма степен дължина на съществуването на едно правителство. Фактът, че ротационното председателство го направихме на 3 месеца, значи, че всички в главите си имаме идеята правителство да продължи дълго", допълни Борисов.

 

Преди изявлението си Борисов проведе среща с парламентарната група на "Възраждане" в парламента. "Знам за какво мога да разчитам на "Възраждане". Знам мнението им, както знам мнението на ИТН, на г-жа Нинова, на ДПС, на ПП и ДБ. Обнадежден съм", каза още той. Припомняме, че досега Борисов успя да се види и разговаря с Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени