Бойко Борисов: България и Азербайджан са стратегически партньори, но и приятели

Лидерът на ГЕРБ и председател на комисията по външна политика в НС се срещна със заместник-министъра на външните работи на Азербайджан Ялчин Рафиев

Борисов се среща със заместник-министъра на външните работи Ялчин Рафиев
Борисов се среща със заместник-министъра на външните работи Ялчин Рафиев Източник: Facebook

"България и Азербайджан са не само стратегически партньори, но и приятели. Около този извод се обединихме със заместник-министъра на външните работи Ялчин Рафиев на среща в Народното събрание". Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той припомни, че по време на трите кабинета "Борисов" България и Азербайджан поставиха фокус върху сътрудничеството в областта на #енергетиката и културата и като основен фундамент на двустранните отношения.  "Сега е време да използваме този фундамент, за да разширим нашето стратегическо партньорство и интензивния политически диалог във всички области на обществено-политическата сфера", допълни лидерът на ГЕРБ.

 

Заместник-министър Рафиев подчерта, че интерпарламентарното сътрудничество е допълнителен инструмент за сближаване на двата народа, който политиците трябва да използваме.

 

 

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени