Бойко Борисов: "Български възход" не са в добри отношения с Радев, а той дава мандатите! Има реални шансове за третия мандат, ако отиде в ДБ! (ВИДЕО)

Войната става все по-кръвопролитна и гадна. Това, което прави Путин е непростимо и историята ще го осъди, добави той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Що се касае до третия мандат - има реални шансове да стане, ако отиде в "Да, България". Ако отиде във "Възхода" евентуално ще събере мнозинство, но няма да е стабилно. Преди месец съм давал предложение, но мислех, че те са в добри отношения с хората, които дават мандатите, но животът показва, че не е така. Ако искат да изложат БСП за пореден път, при положение, че имаме решение на конгрес, не знам дали хората на ДБ ще се съгласят да направят коалиция с БСП. В мандат, даден на ДБ, извинявам се на Христо Иванов, не съм искал да предопределям и да го заличавам като политик. Да предложиш някого за премиер не мисля, че е заличаване. Важното е този човек да е овластен от партиите и коалициrте, за да може като дойде на разговори с нас да предложи каквото има да предлага". Тов азаяви на пресконференция в централата на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов. 

 

"Правителството на Габровски щеше да събере повече от 130 депутати, ако ДБ го бяха подкрепили, което е стабилно мнозинство. За хубаво или лошо, партията на Промяната взе място вляво. Няма как да се разположат вдясно с популистките си решения. Ако се разположат вдясно, ДБ трябва да се съобразява с популистките им решения. ГЕРБ, ДПС и ДБ бяха толкова единни, за да не се случи фалита на държавата, че се притесних", обясни той.

 

"Всяко изречение завършва с "волята на президента". Това са важни неща за нас. Воля има. След 10-15 години излизат пети и шести реактор и там да се превърнем само в клиенти ли? Оптимист съм и парламентът показва, че работи ефективно. Горанов, стига си чел. Имаме стабилни мнозинства и всичко ще мине със 160-170 депутати. Ще ви кажа от къде - ГЕРБ-СДС, ДБ, ДПС, Промяната, БСП също", отбеляза Борисов.

 

"Когато говорим истини, те не се усмихват. По-добре да не ги натъжаваме с имена, защото се подвеждам, цитират ме и после ме съдят, за да стане публично. Все едно аз ги натъжавам. Като спрете сега милиардите към "Лукойл", няма да са натъжени само те. Вече с близо 70-80 стотинки сме върнали цените назад. Аз съм изключителен оптимист за следващите дни. Ще има огромно мнозинство за хората с увреждания, защото е правилно, за горивата и за реакторите също, защото гарантира България да остане ядрена държава, защото съдържа огромен човешки потенциал", допълни той.

 

Лидерът на ГЕРБ припомни, че утре ще се състои кръглата маса относно промените в съдебната система. "Да спрат да говорят празни приказки и да го направят. Този парламент е изключително дисциплиниран. Не е като едно време с мъка да се ходи на работа. Виждам много ентусиазъм, което е похвално", каза той.

 

"За радост, цените на петрола падат, така че би могло да живеем по-евтино отколкото преди войната. Войната става все по-кръвопролитна и гадна. Това, което прави Путин е непростимо и историята ще го осъди", каза той.

 

Той се обърна към Христо Гаджев, апелирайки го да направи каквото е необходимо, за да се подкрепи пращането на военна техника и помощ в Украйна. "Трябва само малко повече кураж, няма да му казвам на Христо името, но давам и реални примери. С Христо Иванов се разбрахме за Северна Македония и тя тръгна по пътя на ЕС и НАТО. Същото беше за еврозоната, бюджета, F-16, за шенген, "Лукойл", посочи Борисов.

 

Според него не е имало толкова стабилен парламент до момента. "Да сложат който искат, но да използват случая и да съберат мнозинство. Нас ни имат. ПП седят в изолация на всички закони, които изброих. 63 човека само им гласуваха декларацията. 63-ма от 240. А ние с хора, министри и правителство - 115 човека. Е, кой е в изолация, уважаеми коментатори по телевизията", попита той.

 

"Вече не са и усмихнати, благодарение на Делян Добрев. Не ми приписвай злини. Искам да са щастливи. Петък да си пожелават щастлив уикенд. Някой има ли против да участваме в правителство с ДБ", обърна се той към своите.

 

"Асен Василев продължава да лъже. С Радев нито съм се чувал, нито съм се виждал. Ако докаже, че сме се виждали, ей тук ще си разпиша оставката. Не се месете в работата на другите партии, аз затова му се извиних на Христо Иванов. Явно след Кирил Петков като кажеш, че някой става за премиер, било обидно. Сложете когото искате, аз не съм го направил с лошо чувство. Криво ми е за "Мариците". Хубаво е, че синдикатите отидоха и разбраха какво са им подготвили и няма съмнение, че Асен Василев го е направил. Не е срамно и лошо да поддържам връзка с Радев, но в последните години не го правя. Нито той, нито аз. И когато ги изобличим в шарлатании, казват, че сме заедно. Ние поне нямаме тежестите, че сме ги довели и показали. Грешка, Асен Василев го показа Плевнелиев. Както Радев, така и аз горчиво съжалявам", допълни той.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени