Бойко Борисов: Бюрото за контрол на СРС опроверга лъжата за незаконните подслушвания (НА ЖИВО)

Ще подкрепим в НС мерките на управляващите за модернизация на армията

Бойко Борисов на извънреден брифинг
Бойко Борисов на извънреден брифинг

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде извънреден брифинг в центаралата на партията. С него участваха председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и неродният представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

 

"Ние отговаряхме на стотици въпроси, хиляди минути ефирно време преминаваха с темата за "незаконното гласуване", както и при "Костинбродската афера" ние загубихме проценти. Това каза в началото на брифинга Бойко Борисов.

 

"Ето го доклада на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства. На 37 стр. се казва "Бюрото през 2020 г. не е констатирало незаконно прилагане на СРС-та". Този доклад е приет на комисия в НС, където управляващите имат мнозинство", заяви той.

 

"Надявам се и след тази лъжа, която опровергаме, да се види каква е истината. Месеци наред вървя, размахваха се листчета, съдаваше се психоза. И вчера Бюрото, в което управляващите имат мнозинство, доказа, че няма незаконни подслушвания".

 

На КСНС всички партии са се обединили около 7 точки. Те казват, че светът е в предвоенна обстановка, всички части на НАТО са в бойна готовност, в нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в Черно море плуват кораби, военни. И всичко това е в нашия регион", коментира бившият премиер. 

 

"Затова разгледахме седемте точки - те са пожелателни. Ние предлагаме и управляващата коалиция може да разчита на 59 депутати - на бюджета на второ четене тези точки да бъдат подкрепени с бюджетни средства. Надяваме се и фрегати, и подводници, и парите за втората ескадрила изтребители. И те ще поучат нашата подкрепа. Иначе, ще се окаже, че КСНС е било за отбиване на номера", добави бившият министър-председател. 

 

Логичен е въпросът откъде да се отрежат пари - затова и финансовите министри правят разчети. Ако събираш повече пари - можеш да си ги позволиш. Благодаря на американското посолство, което излезе и каза, че заради ковид са нарушени доставките, не се съгласявам с това, че ГЕРБ е оставило дупки в бюджета, защото ние платихме изтребителите F-16 на 100%. Над 5 млрд. лв. са инвестирани в армията, вкл. за повишение на заплати. Платихме Кугарите, Спартаните, Пантерите", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Ние сме държали най-консервативната финансова политика и нашия Символ Верую е било колкото се изкара, толкова да се изхарчи. А сега се вземат милиарди. Ще стегнем колана, ще съкратим социалните разходи. Не казваме някакви измишльотини, казваме това, което се каза при Радев на КСНС - да го направят. Имат нашата подкрепа", увери бившият министър-председател. 

 

Предлагаме сега, когато нафтата стана 3 лв., акцизът да слезе на 9 %. Ние сме го държали над 10 години на едно ниво. Сега го направете 9 %. Някой ще каже - "Ама това е популизъм". Не, не е. Не само не приемам, че имало дупки в парите за отбрана, но имаше и вдигане на парите - на полицаи, на пожарникари. И бяхме поели ангажимент за нови 15 % увеличение на запалтите - това сме договорили със синдикатите като управлявахме. И сега настояваме за това - последователни сме. Ние не сме казвали, че сред протестиращите полицаи има криминали", възмути се Бойко Борисов. 

Побългареният "зелен сертификат" не работи - той е направен от "майстори", с "тел". Този побългарен сертификат тормози хората. Ние нямаме нищо общо с "Възраждане", увери бившият премиер.  

Не може да излезе началникът на кабинета на премиера и да каже, че на протеста в събота имало криминално проявени. Така ли Ви работят службите? После някой друг виновен, че им се подиграва. В Гугъл пише, саркастично каза лидерът на ГЕРБ. 

"Не ми е приятно, но мине, не мине ден, президентът Радев изцяло подкрепя нашата позиция, ние - неговата. Застанал пред разсадниците и няма краставици - и им го обяснява. За всяко нещо чуваме анализи, анализи, анализи. Хайде, направете нещо. Дайте възможност да ви подкрепим. Няма в една сфера, където да видим мерки за овладяване на инфлацията, за овладяване на тока. Тези с тока ще ги компенсират, а тези с газа - защо няма да ги компенсират. Не е справедливо. Същото е и за детските градини", коментира Борисов. 

Никога не сме делили никой - колко нови сгради за съдебната власт се построиха. Това да противопоставяш едни срещу други. Едно време това го правеше Дянков, но бързо го прекратихме. Председателите на БАН присъстваха на заседанията на МС. Всичко, което са поискали сме им давали - спомнете си на Рожен обсерваторията. Това е майсторлъка и ангажимента на финансовия министър. Ние сме работили през тези над 10 г. в ситуация, когато опозицията е искала много, но ние винаги сме държали на финансовата рамка, да е под 3 % дефицит, заяви още Борисов. 

На въпрос за незаконни подслушвания сега Борисов каза, че за разлика от управляващите, в ГЕРБ говорят само на базата на факти и доказателства. "Ние не се допитваме до Гугъл. Не може при 3 млрд. капиталови разходи заложени в бюджета, да се откраднат 9 млрд., както говореха сега управляващите срещу нас. И по трънския курс да ги смяташ, пак не излиза. Тези хора и с Ваша помощ, на журналистите и медите наложиха тези лъжи - една лъжа като се повтори 1000 пъти, става истина. Затова се говори за "Гьобелсова пропаганда", обясни лидерът на ГЕРБ.

Раздуха неимоверно администрацията, при мен половината стаи стояха празни в МС. Толкова съветници назначиха и като слязат долу - бъркат къде е събота, къде е сряда. С подобни действия не се укрепва държавата, направиха ли я по-добра. Сринаха всичко! Една година мина, десетки хиляди починаха от Ковид - няма, това не е тема, а ние по два часа отговаряхме, щаба. Средно на ден по сто души умират, по два автобуса - българи. Даже цифричките на умрелите по телевизията са ей толкова, да не можеш да ги видиш. Повече няма връщане на тези хора. Погледнете си новините. 186 оня ден - ей толкова, с дребен шрифт написано, да не се види. Оставиха всичко на самотек - каквото Господ си прибере. Това са фактите, възмути се отново Борисов. 




Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени