Бойко Борисов: Да дадеш зелен сертификат на човек с първа доза е като да дадеш шофьорска книжка на някой минал само листовки (НА ЖИВО)

Днес 136 души са починали. Аз мисля, че да дадеш зелен сертификат на човек с първа доза е като да дадеш шофьорска книжка на някой, минал само листовки

Лидерът на ГЕРБ на живо във Фейсбук
Лидерът на ГЕРБ на живо във Фейсбук
Днес 136 души са починали. Аз мисля, че да дадеш зелен сертификат на човек с първа доза е като да дадеш шофьорска книжка на някой, минал само листовки. И да очакваш после да няма катастрофи. Дори Германия от вчера въведе карантина за България. Това каза лидерът на ГЕРБ в живо включване по фейсбук. 
 
Бойко Борисов е на среща със синдикатите в централата на ГЕРБ. Той обяви, че партията от сега се подготвя с програма, която да бъде готова преди изборите, за да може след това бързо да се вземат мерки за стабилизиране на страната.
 
"Защо се вземат само парите от АЕЦ "Козлодуй", за да ги дават на бизнеса. Отново се делят хората. Защо не вземат и от частните производители", възмути се Борисов. 
 
"Притеснява ме също, че всички мерки важат до президентските избори. А нататък - потоп. Но България ще я има и януари, и февруари", добави лидерът на ГЕРБ.
 
"Не мога да си обясня защо след като цената на ядреното гориво е константна, какво налага да се увеличава цената на тока", добави той.
 
"Вчера Радев каза, че партиите не агитирали за ваксиниране, но това не е вярно. Ние всеки ден правим това. Казваме от месеци, че само така ще се оправи икономиката. А той сега се сети. И при него се видя, че се справихме най-зле в Европа и сега сме блокирани за пътуване". Борисов обясни, че правят анализ за причините за високите цени на тока и искат да се вземат мерки за контрол на цените.

"Сезирали сме институциите за разследването на прокуратурата за неправилно разходване на европари. Ние наложихме корекции на фирмите, които хитруват в Северозападата. Пратихме сигнали на прокуратурата и сега виждате по тях как е работено и е свършено разследването", обясни на свой ред бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов.

Лъчезар Борисов заяви относно цените на тока, че е нарушена конкуренцията, а предложените от правителството мерки са палиативни. Делян Добрев и Владислав Горанов коментираха, че има нужда от спешни мерки за бизнеса, тъй като има неравенство в помощта от страна на държавата.
 
"ВЕИ-тата са свръхфинансирани и получават два пъти повече. НЕК също получава компенсации и печели от това, че купува ток от американските централи. Така едни получават стотици милиони повече, а други плащат тези милиони. Трябва да се изчистят тези изкривявания и да се изчисти системата", обясни Добрев и каза, че има лесен начин това да се случи. Той недоумява защо това не се прави от служебното правителство на Румен Радев и КЕВР.
 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов припомни, че от 1 януари не са защитени от бум на цените на тока и битовите потребители и беше категоричен, че трябват спешни мерки.

Делян Добрев допълни, че има риск за ново увеличение на тока с 40 % от Нова година. "Ощетен е бизнесът, а покрай него е ощетено и цялото общество, защото бизнесът ще не ще, прехвърля тежестта върху гражданите. Бимнесът и обществото още един месец ще плащат голямата сметка. Ние бихме подкрепили регулаторът да си свърши работата и да балансира системата. Ако чакаме да минат изборите на 14 ноември и тогава да се търсят мерки - това означава пореден скок на цените на тока от 1 януари", обясни той.. 


Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени