Бойко Борисов: Диктаторът Радев самоубива следващото редовно правителство (ВИДЕО)

Ще дойде време след януари, февруари и март и пенсията може да стане 3 долара, както беше при Жан Виденов, прогнозира лидерът на ГЕРБ

Пресконференция на ГЕРБ
Пресконференция на ГЕРБ

"Юмрукът на Радев роди партии и коалиции, които не само не могат, но и не разбират материята, че бюджетът е най-важният политически закон. Но за да угодят на диктатора Радев, решиха да искат актуализация на бюджета и направиха така, че залагат бюджетът не само до края на годината, но и за следващото правителство за следващата година!". Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "С какво право мен ме глобиха 300 лв. с игумена на Рилския манастир, а тези хора ходят без маски в парламента", попита в началото на брифинга Бойко Борисов, показвайки снимки на Асен Василев и Стойчо Кацаров в парламента. Според него финансовият министър Асен Василев е признал, че моделът Борисов е оставил в държавата в прекрасно състояние.

 

"Управляваните от мен кабинети са били на излишък. Нашият принцип е да харчим толкова, колкото изкарваме. С тези разходи, които предвижда кабинетът на Радев, отиваме към огромен дефицит", каза той.

 

"Помните ли, че ни обвиняваха за 50 лева, давани на пенсионерите? Сега ще дават 120. Всичко, което се прави е в угода на диктатора Радев, който си позволява да извива ръце на парламента в парламентарна република. Следващият кабинет трябва да се самоубие и да намали тези разходи. Целта е да се изтъква неговия служебен кабинет", добави Борисов.

 

"Отново хаос. Еднолично управление. Забравете за еврозоната, това ви го гарантирам", заяви Борисов. "Кацаров си отиде на море, а Радев, вместо да се ваксинира, дори не знам дали се ваксинира. Негова си работа", каза още бившият премиер. Според Борисов Радев в момента самоубива следващо редовно правителство.

 

Кацаров и Радев проспаха месеците за ваксинация. Кацаров отиде на море, не знаем дали Радев е ваксиниран-вместо да даде пример, коментира лидерът на ГЕРБ. 

 

"Аз съм го изживял. Аз в такъв годеж няма да участвам. Това с постната пица на Дянков, след като фалира КТБ. Тогава бяхме толкова яки, че народът ни вярваше и удържахме. Ще дойде време след януари, февруари и март и пенсията може да стане 3 долара, както беше при Жан Виденов. Надявам се, че Европа няма да ни разреши да стигнем до там. Те се избиват, за ваксини, а ние даряваме. Поне нека се дарят, да не отиват зян", каза Борисов.

 

Той коментира и темата дали ГЕРБ се е сгодил с БСП и ДПС. "Помня годежа между "Има такъв народ (ИТН), Любомир Каримански и ДПС, когато искаха да го сложат на най-високия пост (б. ред. - името на депутата от ИТН бе обсъждано за шеф на БНБ). Тогава годеж имаше ли?", запита лидерът на ГЕРБ. Борисов призова да се каже честно, че ще трябва да се вдигнат данъците.

 

Излезте и кажете: Данъците трябва да се вдигнат с еди колко си процента, за да се изпълнят заложените разходи. Асен Василев затова се държи за главата", каза лидерът на ГЕРБ. Според Борисов всичко е подчинено на това дали Радев ще стане пак президент. "Всичко за благото на човека Радев и компания. А дали държавата ще фалира, все тая", каза още Борисов.

 

Над 70 предложения има, постъпили в комисия, които ангажират разходи над 3 милиарди лева. Ще отидем към дефицит, невиждан досега за нашата държава. Последствието е увеличение на данъците, което ще натовари гражданите, допълни бившият финансов министър Кирил Ананиев.

 

Томислав Дончев продължи: "Да вкараш актуализация на бюджета е ужасна авантюра, разчитайки НС да подпише празен чек върху аматьорските ти предложения. Кой отговаря зя това? Бащата на ситуацията е Радев, а майките са партиите на промяната. Не ни чака нищо освен хаос. Сърдят се на нас, че сме подкрепили собственото си предложение?!".

 

Всички партии трябва да се съберат на лидерска кръгла маса, защото февруари-март ще бъде късно. Има голяма навалица за кандидат-президенти, каза отново Борисов. Той разкри, че ГЕРБ има партийна и непартийна кандидатура и още няколко други възможни кандидатури.

 

"Няма друга здрава сила освен ГЕРБ в България. Бихме ги в България с техните машини и пак ще победим! Ако имат толкова пари за един депутат, как ли се сваля главен прокурор. Колко ли струва атаката срещу ГЕРБ? Радев създаде хаос и ни води към банкрут! Запомнете ми думите. Като настъпи истинската криза единственият виновник за хаоса и банкрута ще обвини партиите. Той размахваше юмрук, за него партиите са лоши", добави лидерът на ГЕРб Бойко Борисов

 

 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени