Бойко Борисов: ДПС играе с "Има такъв народ", Радев също е намесен в уйдурмата (НА ЖИВО)

Над 3000 симпатизанти на ГЕРБ са викани на разпити, данъчни ревизии, арести, добави Борисов

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ
Винаги сме твърдяли, че има голяма уйдурма и фактите показват, че ДПС играе с ИТН. Навсякъде в смесените райони, в горските стопанства, където мюслмните намират прехрана, всички назначения са направени от ДПС и БСП. С назначаването на бившия военен министър във ВиК Николай Цонев, то всичко става ясно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.
 
Преди време служебният вътрешен министър Бойко Рашков казва в интервю за "Медиапул", че известен политик от една партия на определен етнос се занимава с купуване на гласове във Врачанско и Монтанско в полза на една определена партия. Пред агенция "Фокус" потвърждава това. После рязко спира да говори по този казус. Очевидно е, че някой рязко му дърпа спирачката. Няма кой друг да е освен Румен Радев. И Аврамов вече е депутат. 
 
"Над 3000 симпатизанти на ГЕРБ са викани на разпити, данъчни ревизии, арести. Да отидат сега медиите и да намерят този депутат. Нямам против колегите и назначенията, но заместник-директорът на МВР в Кърджали се изстрелва на най-високия връх на полицията. Как го видя Рашков, кой му го каза? Те работата, ангажимента към ДПС го свършиха - вижте назначенията. Сега обаче Христо Иванов по БНР казва, че ИТН ще е правителство с неясни мнозинства и ще виждаме медузите на ДПС (сигурно край Росенец ги е забелязъл)", каза Борисов.
 
"Искат мнозинство с изключване на ДПС. Но явно ще трябва да е с БСП-значи сигурно се водят разговори. Казва Иванов да не се изчегъртва като ГЕРБ, сега само ще ги ползват. Това са техните изказвания. Цитира и поста на Слави Трифонов за участието на Христо Иванов в правителство на ГЕРБ. Ние нищо не коментираме, те си ги говорят. Ние само стискаме палци да остане служебното правителството, заото повече се дискредитира Радев. Не казва дума за Спецов. Справедливост по Радевски е да пратят на Узунов съдебно решение предния ден и да си получи подаръците в пицария - ром ли ще е, пури ли! Това ли е демокрацията по Радевски? Ми за ДФЗ, за имотите на Рашков", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Слушах сутринта Кацаров. Вчера лекуван безплатно, с връзки, излъга за подписите и това ще стане ясно. Но когато фактите говорят уважаеми господин министър за работата на българските герои във военно време като пандемията, ние тогава денонощно се борехме за живота на хората обезпечавайки от втора линия като правителство заплати, облекла, предпазни средства. Тогава съм се запознал с Балтов, Мутафчийски, Кантарджиев и с този на ваксианционния щаб-Гигов и с Ангелов тогава се запознах като го направихме министър", обясни Бойко Борисов.

"Това, че веднъж бяха с мен да видят магистралата, отивайки към Бул био, за да я спасим от ограбване и сега се модернизира. Сега българите виждат разликата- по нашето черноморие работи всичко, каква е разликата с Гърция, Турция. По-достойно е да кжаеш Кацаров, че са се справили, докараха ваксини. Изчегъртаха Балтов, директорите на ямболската, на варненската болница, на КОВИД отделения шефовете. Днес Гърция има 2554 заразени, Великобритания 54 000, Русия 25 000, Франция 11 000, Дания 1030, България-57. Справихме се по-най- дорбия начин за психиката и здравето на хората. И тези ще ми дават оценка. Кажете едно благодаря. Ние искаме да сме опозиция този път и да питаме защо хвърлят ваксини, Кацаров и компания горяха маски", добави Борисов.

В рамките на 3 дни министър Кацаров си променя мнението няколко пъти. Той излъга всички български граждани. В крайна сметка аз питам: Подписвал ли е документи за лечение в болницата. Какво се случва в страната? Новоназначеният директор на Ямболската болница е пенсионер на 69 години. Назначава се директор "Александровска" болница и аз сега питам какво постигна този човек в болниците в Шумен и Ловеч". Това заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов, който също частва в брифинга.
 
Той разкри, че новият директор на "Пирогов" е член на ДБ. Той не пропусна да зададе въпрос за ваксинацията и защо тя не върви : "Сега българите са подложени на риск. Г-н Кацаров, вие се провалихте!".
 
Бившият премиер се обърна към президента заради съмненията за корупция, свързани с президентския съветник Пламен Узунов: "Радев, виж твоята къщичка. Виж твоите хора как ходят по пицарии и събират торбички". Борисов коментира обвиненията срещу него и темите при протеклия разпит: "Този човек, яденият, жив ли е сега? Значи май не сме му направили нищо. Нула истина! Аз си имам къща в Банкя и това е. Ние вече сериозно се замисляме за всички тези набеждавания. За това ме съветват адвокатите. Да ме викат колкото искат!"
 
Лидерът на ГЕРБ категорично отрече да познава Маги Бадер: "Това, което причиняват на хората е ужасно – комунистически стил! А Рашков няма ли кой да го пита за 19-те имота? Нали всички сме граждани!". Той нарече Радев "разделител на българския народ".
 
"Само на Мутафа остава да посегнат! Той излекува целия щаб! Дано да го оставят него. Не за друго, той просто е добър доктор", коментира Борисов, визирайки начаникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски. "Ако може да остане това служебно правителство, това е най-добре за нас. Това ще потопи Румен Радев. Ето сега чуваме как кантората на министъра на икономиката е назначена в ББР. Докато ни викат в полицията е добре, да не вземат да ни посегнат само!", категоричен беше Борисов.
 
Бившият премиер коментира и неприятната ситуация с журналистката Ива Николова на пресконференцията на ИТН: "Господ ни е създал различно. Не сме всички толкова красиви, умни, стройни, високи, с дълга коса. Господ е създал разнообразие и всеки си го харесва някой. Не е хубаво като обиждат така. За съжаление нивото в политиката се сведе до обиди".
 
Бойко Борисов разкри какво са го питали по време на разпита преди няколко дни - дали си спомня ситуации от миналото и дали познава определени хора. Борисов отговори на журналистически въпрос за отношението на ГЕРБ към правосъдната реформа и отстраняването на Гешев: "Ние искаме честна правосъдна система. С такива като Бойко Рашков едва ли ще се случи. Той се занимава с изчегъртване на ГЕРБ! Чакай, това е служебно правителство! Нали идеята му е да прави избори? Чакайте, обаче, те тепърва така ще ви нагласят "Да, България". Точно, когато не очаквате, ще се оттеглят от вас. Ние това сме го преживяли".
 
По темата за Балтов лидерът на ГЕРБ отговори така: "Задкулисието си играе с тях. То прозира в думите им. Аз съжалявам, че Балтов не ми е приятел в живота, а само се уважаваме като ръководители. Сега те насила ще ни направят приятели. Общо 51 млн. се вложиха в "Пирогов", за да се оправи всичко – от фасада до операционни. Жена му е Нина Чилова от НДСВ. Ники Василев, обади се! Кажи им да оставят човека!"
 
"Така е било 1944-та година – едни в Белене, другите в затвора. Това са комунистите – те така правят. Не е останало цвят в обществото – всичко се изрязва до корен! След нас, ако могат да ни преборят, ще дойдат за вас. Да не кажете, че не съм ви предупреждавал. Досега нито една моя прогноза не се е провалила", категоричен беше Борисов.



Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени