Бойко Борисов: Единствената държавата, която работи в Европа, е България

Когато става дума за образованието и здравето на хората правителството помага на всички български граждани. Всяко едно населено място, всеки един човек са важни за нас, независимо от коя партия е кметът, подчерта Борисов

Бойко Борисов в село Блатска
Бойко Борисов в село Блатска

Моите опоненти хората не ги познават. Това каза премиерът Бойко Борисов в село Дъбница, където посети Основно Училище "Христо Ботев", става ясно от видео във "Фейсбук".

"Няма кой да им каже нещо. Те за това така говорят. Какво да се сбием с ДПС на улицата ли? Има населени места и общини, които те ги спечелиха. Помагаме и на тях. Другите ние ги спечелихме", каза още Борисов.

"Това, което е за децата, за болниците, за улиците, всички сме хора и векове живеем заедно и още векове след нас ще живеят", допълни още министър-председателят.

Министър-председателят бе на посещение там и разгледа училищната инфраструктура. Заедно с него бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и други.

 

Премиерът беше посрешнат по стар обичай с погача, а местните жени му подариха и боб.
Всяко населено място е важно за нас, независимо от коя партия е кметът. Това написа във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов, който посети средно училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Брезница, община Гоце Делчев.

Той посочва още, че училището в селото е изцяло ремонтирано. Той допълва, че ще бъдат осигурени средства и за реновиране на детската градина в с. Брезница.

"Когато става дума за образованието и здравето на хората правителството помага на всички български граждани. Всяко едно населено място, всеки един човек са важни за нас, независимо от коя партия е кметът", пише министър-председателят.

 

Обиколката  на премиера в региона продължи към моста на р. Места в с. Блатска.

"Поехме ангажимент към хората и мостът им е готов. Това, което ми прави впечатление е отношението на хората. Виждат огромната работа, която сме свършили - санираните училища, новите салони площадки". Това заяви Борисов при инспекцията.


По думите му целта им е хората да остават в малките населени места и да си имат всичко - и училища, и детски градини, и детски площадки.

"На пролет, като се отдръпнат реките, ще оправим дигите", каза още министър-председателят.

"Изпълнили сме си ангажимента към хората в пълния обем и продължаваме нататък. Хората трябва да се поддържат в добър тонус чрез училищата и интернет навсякъде, както и спорт", категоричен бе той.

 

"Само за София сме отпуснали допълнителни 65 млн. за 23 детски градини. Целта ни е хората да остават в тези населени места, да си имат всичко : училища, детски градини, спортни площадки", допълни още Борисов.

Премиерът заяви, че се правят и диги. "Обещахме диги. Дигите се правят. Парите, ако не бяхме давали тези милиарди за КТБ, 3 милиарда и 600 млн. за руските реактори 1 милиард и 200, над млрд. и 300. Това са 6 млрд. и 700. Щеше да има пари да затрупаме планината, ако искате сдиги. Те парите не извират. Единствената държавата, която работи в Европа, е България", каза още премиерът.

Още от "Политика"

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени