Бойко Борисов: Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство (ВИДЕО)

Нови избори са риск за парламентарната демокрация, бе категоричен лидерът на ГЕРБ

Пресконференция на ГЕРБ
Пресконференция на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

"Благодаря на всички български граждани, които ни подкрепиха и победихме нашите опоненти. Някои ме обвиниха в предателство, че с меко говорене съм намалил процента на ГЕРБ. Аз бях искрен, а сега съм още по искрен. Това е смисълът на парламентарната демокрация. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство. Има състезание, победители и победени".

 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първи официален брифинг в централата на партията след изборната победа на 2 април.

 

"Правя този брифинг с ясното съзнание, че още нямаме официални резултати, защото вчера имахме 100%, а после от чужбина дойдоха нови 11 секции", обясни Борисов.

 

Той се обърна към лидерите на партиите. "Преди избори се чертаят разделения, но след тях се търси мнозинство. Нашите естествени партньори са тези, които подкрепят Украйна, НАТО, еврозоната. Сега можем спокойно да го направим. Ние ще поканим абсолютно всички партии, които са в парламента. Най-стабилно управление, което ще успокои бизнеса и българите, е коалиция между големите", каза бившият премиер.

 

 

Българите казват - пет пъти стомна за вода не бива. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание е да излъчи правителство. Нови избори са риск за парламентарната демокрация, бе категоричен лидерът на ГЕРБ.

 

"За политики ще говорим само с партиите, които решат да участват в редовно правителство. Българите казаха: без ГЕРБ не може, но и без ПП/ДБ не може. Личните чувства нямат значение. След като получим мандата от президента, ще поканим всички", каза Борисов.

 

В момента, в който президентът Румен Радев свика Народното събрание каним на консултации всички, с които може да се състави правителство, посочи той.

 

Борисов подчерта, че е "нормално тези, които са счупили държавата и са създали проблема, да участва в решаването му."

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени