Бойко Борисов: Готови сме да подкрепим Атанас Атанасов за шеф на някоя от службите за сигурност

Лидерът на ГЕРБ няма да обяви днес името на кандидата на ГЕРБ за кмет на София, щяло да е "нестандартно решение"

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

ГЕРБ са готови да подкрепят Атанасов, ако той иска да поеме ръководството на някоя от службите за сигурност, заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Нищо не налага спешни действия, особено в условията на война в Украйна и липса на готово законодателство, което ясно да покаже каква е визията за реформа в службите, добави той.

 

В кулоарите на парламента Борисов изрази надежда съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов да преосмисли решението си да се оттегли от председателския пост в Комисията за контрол над службите за сигурност заради отказа на ГЕРБ да подкрепи идеята за сливане на Военното разузнаване и Държавна агенция "Разузнаване" в единна разузнавателна служба.

 

"Освен това, когато се заговори в тези служби, те са като ветропоказател  - съставът спира да работи, почва да се оглежда, ослушва се какво ще се случи. А в момента, виждате, дронове, виждате какви ли не проблеми. Те трябва да работят активно до времето, в което сложим на масата нашите предложения. Това съм казал и ще го видя сега, мисля, че той трябва да го преосмисли. То не е против нашето общо решение", коментира лидерът на ГЕРБ.

 

"Няма да е днес, ще ви хареса, нестандартно решение. Минало ми е времето за това, гледаме нагоре", коментира Борисов във връзка с въпроси кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на столицата и кога ще бъде обявена кандидатурата.

 

Той коментира и критиките на президента Румен Радев, че правителството ни не прави достатъчно за членството ни в Шенген:

"Не думай! Верно! От Ню Йорк чак!  Аз видях от Ню Йорк, че с председателя на Европейската комисия, с президента Зеленски на Украйна, това беше нашият вицепремиер Мария Габриел. Аз това видях. Благодаря!"

Още от "Политика"

Проф. Костадин Ангелов: Много скоро грешката с избора на шеф на НЗОК от ПП-ДБ може да бъде поправена

В хода на дебата относно избора на нов подуправител за Здравната каса председателят на парламентарната здравна комисия обясни колко неподготвен е сегашният шеф на НЗОК от ПП-ДБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени