Бойко Борисов: Груба грешка е да се декапитализират енергийните дружества

Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

"Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят, това няма какво да го говорим. Президентът Румен Радев е отговорен човек и на него може да се разчита да не влизаме в колизия", заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
Той повдигна въпроса за това, че кабинетът в оставка по думите му "раздавал" партийни централи и "прехвърлял" милиони от министерство в министерство. Той подчерта, че в Агенция "Митници" се правят множество назначения на ръководно ниво.

 

Агенция Митници
Агенция Митници Източник: Zonanews

 Според него, парламентът може да излезе в едномесечен отпуск и да се занимава само с предизборната кампания. Борисов зададе въпроса защо никой не пита какви постове са раздали от сглобката в режим на кабинет в оставка.

 

"Аз мисля, че ще ме попитате как в последния ден на кабинета се раздават централи, няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство, правят се назначения в митниците и то на водещи митници. Вие ме питате какво ще стане след два месеца и половина. Има хора, които са мислили - доверил съм се на Христо Иванов, все пак господин Славов е доктор по конституционни право", каза Борисов.

 

Международен валутен фонд (МВФ)
Международен валутен фонд (МВФ) Източник: Foto-basa.com

"Ще цитирам Международния валутен фонд, че е груба грешка да се декапитализират енергийните дружества. Нека поне да слушаме отвън какво ни казват, нали вече всички само с посолства се оправдават и с чужди държави. Това не трябва да се допуска", каза още той.

 

Когато аз казах да не се дават милиони за машини и милиарди за избори, тогава ми се отговаряше, че демокрацията е безценно нещо и парите нямат никакво значение", отговори Борисов на въпрос колко ще струват изборите.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени