Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев поискаха оставките на шефа и зам.-шефа на НЗОК

Няма да поискам оставката на Асен Василев, защото ми обясни, че за последния месец има 1 млрд. повече събрани, коментира лидерът на ГЕРБ

Христо Иванов
Христо Иванов Източник: Zonanews

Разбрахме се да започнем разговори за регламент, по който да се избират назначенията в регулаторите. Това заяви пред медиите лидерът на "Да, България" Христо Иванов на съвместно изявление с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и финансовия министър Асен Василев.

 

"Подкрепата ни за кабинета беше потвърдена - както за акад. Денков, така и за Мария Габриел", добави той и уточни, че са се разбрали управителят и подуправителят на НЗОК да направят крачка назад и да подадат оставки.

 

"Срещата, която направихме, реши няколко неща. Благодаря на Христо Иванов и Асен Василев", заяви Борисов.

 

"Няма да поискам оставката на Асен Василев, защото ми обясни, че за последния месец има 1 млрд. повече събрани. Доста неща си поговорихме за данъчните закони", коментира лидерът на ГЕРБ на въпрос за критиките към бюджета на Асен Василев и дали ще му поиска оставките.

 

"На път сме да изпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения. Има подкрепа за бюджета", категоричен е финансовият министър Асен Василев.

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени