Бойко Борисов: Има умисъл, че ПП не подписаха с американската компания за танкерите. Има умисъл, че не са резервирали капацитет на пристанището за втечнен газ - това са престъпления в НК! (ВИДЕО)

Аз се надявам Демерджиев да разследва умисъла, по който България беше въведена в капан, добави лидерът на ГЕРБ

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

С радост приветстваме двете декларации на ДБ, на които им трябваше месец да разберат. На 31 юли лидерът на ГЕРБ каза, че ще управляваме само с партии подкрепящи 100% диверсификация от Газпром. На 2 юни Асен Василев заявява: България никога няма да преговаря с Газпром, но на 14 август той казва защо не на газа от Газпром. Това заяви на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът Бойко Борисов. 

 

"Има умисъл, че ПП не подписаха с американската компания за танкерите. Има умисъл и, че не са резервирали капацитет на пристанището за втечнен газ – или, както Кирил Петков го нарича – паркинг. Това са престъпления в НК, те са направили куп самопризнания", отбеляза бившият премиер.

 

Цената на газа, която оставихме през май е 37 лева на база дългосрочни договори и намалили цената на тези договори, август беше  още по-нисък. Сега цената е над 300 лева. Това уважаеми Атанасов и Иванов ви доведе промяната хаос и разруха. Разликата при нас и при тях е от земята до небето, добави той.

 

Той припомни разминаването между, от една страна обясненията, че служебният кабинет само организира избори, и от друга – решението да не се поръчват танкерите, а да се остави това на служебните министри.

 

"Аз се надявам Демерджиев да разследва умисъла, по който България беше въведена в капан. Бойко Рашков вече не упражнява чадър. Има и самопризнания: казаха, че са решили да не подпишат. Това сега струва милиони", заяви Борисов.

 

Той обвини ДБ в раздвоение на личността, защото искат отказ от руския газ, но не и от петрола. "Защо "Газпром", а не и "Лукойл", попита Борисов, който отправи въпроси към бившите управляващи.

 

"Защо само "Газпром", Христо, не го разбирам това. Искам и "Лукойл", какво ви спира там", попита лидерът на ГЕРБ.

 

Той коментира и призивите да се "пенсионира", отправени му от Кирил Петков. "Слушаме за пенсиониране и кой се отказвал, защото му се клател парапетът. Аз доколкото виждам в САЩ и президентът, и кандидат-президентът са в пенсионна възраст. На много места е така. Политиката е като футбола. Има можещи и неможещи", каза той.

 

"На тези, които обясняват, че трябвало за 12 години да построя гръцката връзка, но те не разбират темата. Тръбите дойдоха до Гърция през 2020, да ги построя 10 години по-рано и да стоят празни тръби ли?", попита лидерът от ГЕРБ.

 

Обръщам се към служебното правителство - незабавно да резервират слотове за 2023 година. Това правителство трябва да реши стратегически въпрос за зимата. По Балкански поток има милиард и половина капацитет способен, да направят търг и.ще докарат газ различен от руския, подчерта Борисов.

 

"Как сме го правили 12 години? Дойдоха за няколко месеца и съсипаха всичко. И едно такова самочувствие – било потръгнало… Кое потръгна? Инфлацията", заяви Борисов.

 

Той коментира и съмненията на ДБ в кода на машините за гласуване, припомняйки им, че те безрезервно обясняваха, че машините са честни.

 

"Абе хора, те със софтуера ни взеха изборите. Пипаха своя резултат, после на ПП, за да излязат първи", смята лидерът на ГЕРБ.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени