Бойко Борисов към депутатите на ГЕРБ: Не закривайте Обществения съвет към ЦИК - разширете го и оставете район "Чужбина". Ние сме ги били по техните правила и пак ще ги бием

"Ясни са ми колегите от ПП какво целят. Говорете с колегите от ДБ, те са системна партия. Питайте Христо Иванов дали дава гаранции за машините - ако дават, да го докажат. А не да говорят, че сме хартиена коалиция - дрън, дрън", коментира лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов-26
Бойко Борисов-26 Източник: Скрийншот

 

"Питайте Христо Иванов дали дава гаранции за машините - ако дават, да го докажат. А не да говорят, че сме хартиена коалиция - дрън, дрън", коментира лидерът на ГЕРБ

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра извънредно депутатите си след нощния маратон по приемането на промените в Изборния кодекс на второ четене в Правна комисия и възникналото напрежение с "Продължаваме промяната" след това. Борисов заяви, че са победили на изборите с техните машини, с техния вътрешен министър.

 

Борисов се възпротиви на няколко от решенията, приети в комисията по настояване на депутатите от ГЕРБ. Той разкритикува и бързането, с което са приети промените в Изборния кодекс.

Той призова ПГ на ГЕРБ да не бърза с изборното законодателство и да търси консенсус с останалите групи в НС и особено с ДБ.

 

"Упрекът и молбата ми е да не бързат. Нищо не налага такъв драматизъм. От 30 години не е имало толкова добре работещ парламент", каза още той и разпореди на депутатите си не само да не закриват обществения съвет към ЦИК, а да го разширят.

 

"Предлагам да говорите с колегите, много разумно да направите всичко възможно да гарантирате 100% честността на тези машини. Ние искаме честност и справедливост", добави лидерът на ГЕРБ.

 

"Оставете го район "Чужбина". Когато го вкараха, те не знаеха какво правят. Да видим какво ни е по-важно - българите, които живеят тук, или тези в чужбина. Оставете 40 човека. Не им давайте повод да говорят. Бихме ги по техните правила и пак ще ги бием. Разкрихме далаверите им с газа, с петрола, сега и с въглищните централи", призова Борисов.

 

"Говорете с другите партньори - оставете района, оставете 40 човека, нека всички, които са в чужбина, да имат право да гласуват. Питайте Христо Иванов дали дава гаранции за машините - ако дават, да го докажат. А не да говорят, че сме хартиена коалиция - дрън, дрън. Това е предложение на БСП и ние сме го обещали това и на нашите избиратели - тези, които се притесняват от машините", уточни председателят на ГЕРБ.

 

"Ясни са ми колегите от ПП какво целят. Говорете с колегите от ДБ, те са системна партия", добави лидерът на ГЕРБ.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени