Бойко Борисов към Жени ГЕРБ: Намерете начин да умиротворите хората

Искат да докопат кандидата ни за президент и да се саморазправят с него още от сега, възмути са лидерът на ГЕРБ

Винаги съм вярвал на жените, на изконното ваше чувство да съхранявате и развивате живота. Разчитам на Вас да направите така, че да си говорят партиите, да не се мразят толкова хората. Намерете начин да умиротворите хората. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на Националното събрание на Жени ГЕРБ.


Надявам се, че бруталното отношение и гоненията към политическите опоненти, ще спрат. Пример е репресията срещу Асен Балтов. Служебният министър на Румен Радев Минеков заяви, че щял да гони първата политическа сила от централата й, заяви Борисов.

 

И продължи: "Искам да му напомня, въпреки че тези хора не спазват Конституцията, че има един текст – член 31 от Закона за политическите партии. Да спре да лъже! Да дойдат с Бойко Рашков и да изгонят хората от офисите. Ние ще запознаем ЕС и ЛИБЕ с репресията срещу ГЕРБ. Радев изпраща бухалките си срещу нас", възмути се Бойко Борисов. 

 

Искат да докопат кандидата ни за президент и да се саморазправят с него още от сега. Затова няма да кажем кой е той, докато не стане време за това, увери членове и симпатизанти на партията лидерът й.

 

Корупцията при Радев е придобила рекордни размери, коментира Бойко Борисов. "Преките чужди инвестиции от януари до юли 2021 са намалели с близо 64 %. Какво успешно направи служебният кабинет - мярката на МТ в помощ на туроператорите беше прекратена. Причината е, че са записали мярката в закона по откровено лобистки начин. "Не е ясно как е станала промяната, кой я е направил и защо", пишат от Министерството на туризма. "Лобистки текстове в законите – това означава управлението на Румен Радев", заключи бившият премиер.

 

Увеличението на цените на тока на свободния пазар - 300 %. Как ще се справите вие със зеленчукопроизводството? Газта е поскъпнала със 160 %, дървен материал със 100 %, дърва за огрев с 80 %, хранителни стоки и олио - 40 %. Изпусната работа! И това се нарича "успех на служебното правителство"! С тези цени на тока трябва да забравим за производството на плодове и зеленчуци. ЕК спря на МЗХГ програма в помощ на селското стопанство на стойност 400 млн. лева. В ЕК не са събирани като хората на Радев – от улицата, добави той.


Изпратеният от Румен Радев евродепутат Иво Христов заяви два пъти по националната телевизия, че Брюксел шантажирал България с Плана за възстановяване.

 

"След Хърватия, която ще влезе в еврозоната до края на годината, днес като гледах новините завидях и на моята приятелка, премиерът на Норвегия. Където за разлика от България имат здравен министър, имат отговорно правителство, купиха най-хубавата ни ваксина, която ние доставихме. И от днес Норвегия прекратява всички мерки срещу КОВИД-19. Сиреч, над 70 % ваксинирани, с нашите ваксини започва третата доза ваксинация и народът им е освободен от КОВИД-19, от този гнет. България вече седмици наред е първа по смъртност, интензивните отделения се запълват, болниците се запълват, никакви мерки не се вземат. Сега седмици на ред сме първи по смъртност - това вече не е новина. А преди, по наше време, когато само един ден бяхме първи по смъртност, всички медии говореха само за това", каза лидерът на ГЕРБ. 

 

Още от "Политика"

Няма да има драматична промяна в цената на тока, правителството следи процеса, заяви служебният премиер Димитър Главчев

Нечленуващият в парламентарна група народен представител Радостин Василев призова служебния премиер да сезира ДАНС за изтеклия запис, в който се говори за торби с кеш

Прочетете повече прочетете повече

Росен Желязков: Основната ни цел е доходите на българите да достигнат 80% от европейските

Важно е следващото правителство да съумее да възстанови загубената преди 3 години връзка между централната и местната власт, добави още водачът на листата за Европейски парламент

Прочетете повече прочетете повече

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: В Стара Загора ще инвестираме в образование и иновации

Бившият министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов подчерта, че в управленската програма е заявена сериозна финансова подкрепа за училища, професионални гимназии и детски градини

Прочетете повече прочетете повече

Извънредно заседание на парламента: Депутатите прекъсват ваканцията си заради пенсиите

Като трета точка в дневния ред се предвижда народните представители да разгледат искането за освобождаване на Александър Мумджиев от Инспектората към Висшия съдебен съве

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени