Бойко Борисов категоричен: Ако не се направи правителство, отиваме на избори без бюджет (ВИДЕО)

Десислава Атанасова отново ще е председател на парламентарната група. "Ще си ми началник, откога мечтаеш да си ми началник", обърна се шеговито към нея Борисов

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

България не може да остава повече без правителство. Ако не се направи правителство, отиваме на избори без бюджет. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след първото заседание на ПГ на ГЕРБ-СДС. Според Борисов е "срам" за политическите партии да не могат да направят правителство.

 

"Искам утре да бъдете смирени", настоя Борисов. Той каза още, че Росен Желязков ще бъде предложен за председател на парламента, Росица Кирова - за зам.-председател. Десислава Атанасова - отново за председател на парламентарната група. "Ще си ми началник, откога мечтаеш да си ми началник", обърна се към шеговито нея Борисов.

 

Правителството трябва да бъде излъчено от партии с нашата идеология, посочи той. Борисов обърна внимание, че "президентските хора" вече говорят, че моделът е изчерпан. Подчерта, че не е подходящо свикването на Народното събрание през Страстната седмица. "На Разпети петък на работа няма да ходим!", отсече той.

 

Борисов изтъкна влошената перспектива, която дава МВФ за България две години без управление на ГЕРБ. На различни места ние сме демонстрирали доверие, затова и народът ни гласува доверие, изтъква той. Борисов си обяснява влошените показатели, които ни дава МВФ, с политическата несигурност у нас.

 

"Затова считам, че всички заклинания - ако не може да се направи правителство - без този, без онзи, допълнително влошават кризата и допълнително изправят страната пред непоправими последствия. Ако няма редовно правителство, не може да има и бюджет", каза Борисов пред новоизбраните депутати от парламентарната група.

 

Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че няма да гласуват повишаване на данъците. "Станишев прие плоския данък и ние 12 години го следваме", посочи той. "Първо ще ни внесат данъчни закони, с които да се вдига данъчната ставка. После ще ни бъде внесен бюджет с 6% дефицит, защото няма да минат данъчните закони", описа картината, която ни очаква бившият министър-председател.

 

Според него е "жив популизъм" даването на добавки към пенсиите. Пенсионната система се изкриви - този, който не е работил с няколко добавки получава толкова, колкото този, който цял живот се е трудил, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

 

Изкривена е цялата система на управление на държавата. И никой не иска да говори за това, защото се кани пак да ходи на избори след два - три месеца, продължи той. "Ще стане катастрофа! И казвам това не, за да плаша, а за да убедя политическите лидери. Някъде около 10 юни държавата ще спре да плаща, ако няма бюджет. За да не се стига до подобни сценарии, трябва да проявим разум и търпимост. Колкото и да ни атакуват, единственото стабилно правителство е между двете големи коалиции", каза бившият премиер. И подчерта, че между ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ няма големи различия. Има и други възможности (за коалиция), но там имаме геополитически различия - за Украйна, добави Борисов.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени