Бойко Борисов: Категорично подкрепям заключенията на Европейския съвет по темата Беларус

Европа може да се противопостави на подобни системни нарушения на човешките права и свободи

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: МС

"Категорично подкрепям заключенията на Европейския съвет по темата Беларус. Настояваме Роман Протасевич и София Сапега незабавно да бъдат освободени и да бъде гарантирана свободата им на движение". Това написа преди малко в своя профил във Фейсбук лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. 

Ето какво още написа той:

"Приветствам и налагането на допълнителни санкции срещу Беларус заради недопустимия и безпрецедентен инцидент с принудителното приземяване на самолета на "Райънеър" в Минск. Използването на военен изтребител за принудителното приземяване на граждански полет излага на риск не само живота и здравето на всички пътници, но и нарушава всички международни споразумения.
Уверен съм, че само заставайки единно и предприемайки решителни действия срещу подобни прояви, Европа може да се противопостави на подобни системни нарушения на човешките права и свободи и да гарантира спазването на международния ред".
 

 

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени