Бойко Борисов на среща със земеделци: Октомври месец ще теглим още 10 млрд. заем, лихвите отидоха в небесата (ВИДЕО)

Аз не знам с какви очи тези хора се явяват на избори, добави лидерът на ГЕРБ по отношение на "Промяната"

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Аз от това, което слушам по-скоро чакам вие да ми кажете какво стана за тези 2 години, какво се промени, какво стана по-хубаво? Това запита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов присъстващите земеделци по време на среща с представители на бранша в централата на ГЕРБ.

 

Борисов отново критикува политиката на "Промяната", като даде пример как ГЕРБ са решавали проблемите с бюджета.

 

"До бой сме стигали, за да напишем под чертата, сега 2 години те и протест като правите, не го отразяват", направи сравнение той.

 

"От първия ден на войната украинското знаме стои тук и те имат нашата подкрепа, но подкрепата за Украйна трябва да се изразява в боеприпаси, в оръжие, в храна. И защо толкова ясна граница поставям. Факт е, че газопроводите не се бомбардират и че техните комбайни продължават да жънат. А когато тяхната стока ще убие нашето производство? Асен Василев какво изродено чувство има. Те третират тяхната царевица с препарати, които в България не са разрешени. Затова и техните добиви са по-големи. Така като дойде контрабандата жито, царевица, слънчоглед. Няма нищо общо подкрепата за Украйна с нашето производство", посочи Борисов.

 

"Асен Василев не знае, че цените няма как да паднат. Вие ще унищожите стоката, няма как да я продадете, ако е застрахована. Да за оръжието, не за контрабандата", каза още той.

 

"Приходите за държавата са толкова малки, при нараснали социални плащания. По-скоро може да говорим за начисляване, но трябва да го гледат финансистите. Страшно зле е бюджетът и това, което Велкова изнесе и те ѝ наскачаха, това е една заплаха, която, ако ние не реализираме като действие, действително ще приключим с огромен дефицит и от там фонда", прогнозира Борисов.

 

"Проблемът не е никак лесен за решаване", добави бившият преимер. Той разказа и случка от последните дни. "Помниш ли, че като ходих преди в района на Враца и Мездра, имаше една ферма с овце, специални овце. Сега като ходих на срещата там, исках да мина да го видя фермера, младо момче, но той фалирал. Нямаше и кучета, дето се вика", посочи той.

 

"Аз не знам с какви очи тези хора се явяват на избори. Искат даже с малцинство да управляват. Всички сектори. Сутринта бяха производителите на мебели. Те внасят дървесина от Гърция. Къде там видяха дърво? Те купуват евтино и преработват, после продават скъпо мебели на българите", ядоса се Борисов.

 

Танева започна срещата с презентация на програмата на ГЕРБ за сектора. То обаче посочи, че няма как да не спомене, че предишният финансов министър Асен Василев има вина за спрения износ от страната ни. Тя обвини Василев в лъжи, че подкрепата за вноса от Украйна ще намали цените у нас.

 

Още от "Политика"

Росен Желязков: Ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство, ще свикам заседание на парламента утре

По-рано днес номинираният за премиер от парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков върна на президента изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство

Прочетете повече прочетете повече

Томислав Дончев за проектокабинета: Това е конструкция с голямо напрежение, но в механиката има такъв тип напрегнати кон

Минахме през няколко фази, важен е резултатът – има състав на правителство и има мнозинство в Народното събрание, което да го подкрепи, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Офицерите-атлантици: Политици и ръководители на специални служби създават настроения срещу още неизбраното правителство

Дезинформират, че български военнослужещи ще участват във войната на Русия в Украйна, заявяват в декларация от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени