Бойко Борисов: Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма (НА ЖИВО)

Демокрацията е голяма отговорност, не разбирам тези, които искат избори, посочи лидерът на ГЕРБ

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ

Преди малко завършихме Изпълнителната комисия. Разгледахме актуалната ситуация в страната. Тя може да се определи с две думи – пълен хаос. Имаше приказка за царството на лудите, където нормалният е обявяван за луд. Слушах и Трифонов. Хубаво е, че иска да поеме най-сетне отговорност за това, което 1 година правиха. Въпросът е как ще го направят. И дано го направят. Отговорността е тяхна. Ние изчакахме вчерашния ден, за да видим дали няма да се вразумят. Не получихме никакво писмо. Дори неграмотно написано писмо щеше да е знак. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция в централата на партията.

 

Нормално мислещи политици трябва да си дадат сметка че като имаш с 0,5 % повече гласове и то от чужбина, явно народът ясно ти казва че не иска тази партия да е изчегъртана. Като Изпълнителна комисия взехме това решение – депутатите ни да си влязат в залата и да си гласуват "против" правителството, предложено от ИТН. Иначе ще ни привържат с някакви кукловоди и зависимости. Ние не сме от тях. По никакъв начин нашите депутати не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии, добави лидерът на ГЕРБ.

 

Бившият премиер коментира и консултациите на ИТН. "Демокрацията е голяма отговорност, не разбирам тези, които искат избори", посочи лидерът на ГЕРБ.

 

Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които искат нови избори. Демокрацията била скъпа според тях. Да, но е и отговорност. Тя се упражнява от свободни хора които мислят. Затова ЕС е най-хубавото място. Да видим тях – машинния вот го няма никъде в Европа. Постигнахме рекордно ниска активност. Наложиха страх, какъвто не е имало от комунизма. Всички го видяха. Кръстникът е Радев. Слушайки Трифонов аз не виждам как ще продължат преговорите ако някоя партия не прояви унижение, изтъкна Борисов.

 

Имаше илюзия между предишните избори, че сега ще има кабинет без ГЕРБ. Партия ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално отдалечени от тези партии на омразата, които не зачитат избора на хората, каза Борисов, цитирайки решение на Изпълнителната комисия. Депутатите ни ще влязат в залата, ще си гласуват против правителството. Ние не сме от тях, продължи Борисов.

Янев казва, че остава държавата стабилна – да, защото ние така я оставихме. Ресор по ресор не правиха друго от това, което ние направихме. Само Планът трябваше да внесат, никой не го одобри. Другите държави вече ще вземат втори транш, ние още нямаме план.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени