Бойко Борисов: Най-виновен е Румен Радев, ДБ искат да източат ББР (ВИДЕО)

Трите упрека на Янев към нас са реклама за ГЕРБ, добави той

Бойко Борисов в Стамболийски
Бойко Борисов в Стамболийски

Лидерът на ПП ГЕРБ е на посещение в Стамболийски, откъдето се включи на живо в своя фейсбук профил. Той се срещна със симпатизанти и членове на ГЕРБ, които са били викани да ги предупреждават от МВР преди изборите 11 юли.

 

"Как другите партии ходиха по предприятия, Тафров го видях лично, че беше в предприятие на Бобоков", каза Борисов. "Едно от момчетата полицай ни каза" Наредено ни е"! Беше им неудобно от това, което правят", разказа една от потърпевшите.

 

Кметът на Стамболийски и координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев разкри, че в семейната им фирма са били изпратени цял бус полицаи и жандармерия. "Целият офис преровиха. Тези хора, ако си мислят, че един мажоритарно избран кмет както съм аз 65-70 % ще тръгна да търся купен вот...", каза той.

 

Ама те така правиха, затова си мислят, че и ние сме го правили, коментира Борисов. И продължи: "Само постове и министри ги интересуват. Една госпожа там, с 5 %, казала, че трябвало да се пазят от дългата ръка на ДПС и на ГЕРБ. Ние искаме да сме на хиляди километри от вашето продажно мнозинство - това ще й кажа".

 

"Разбирам неудобството на Янев. От него днес в НС чух три упрека към ГЕРБ - първият, че сме давали 50 лв. на пенсионерите. Да му обясня - по време на Ковид кризата всички възрастни хора имат същите потребности. Не може да бъде упрек, че сме дали на 2,4 млн. пенсионери по 50 лв. за лекартва. Вторият упрек на Янев - Северозапада. Защо сме правили Хемус, пътя за Видин. Третото - че сме подпомагали бизнеса с безвъзмездни пари", допълни лидерът на ГЕРБ.

 

"Затова и първата им работа беше да овладеят ББР. За да я източат! БСП са шампиони по фалиране на банки. Сега и тези от ДБ първото, което направиха е да се нахвърлят върху банката", подробно коментира лидерът на ГЕРБ. И допълни: "Слави защо се отказа от приватизацията на тази банка - защото в нея има 1,3 млрд. лева. Този, който ще иска да я купи трябва да даде повече. Затова сега са решили да я източат - със суми от 5-10 млн. уж за IT. Днес те сами се нападнаха, обвиниха се един друг в това, което ние от два месеца обясняваме и разкриваме", каза Борисов.

Ужасно е това, което ще причинят на държавата. Представяте ли си да отидем на трети избори - те ще станат половин милиард за избори с президентските. Искам да знаете като наши симпатизанти - не искам не на една ръка разстояние да са. Не искам "Добър ден" да не ни казват. Трите упрека на Янев към нас са реклама за ГЕРБ. Оттук-нататък да правят каквото си искат. Аз като го чух сутринта Тошко Йорданов в парламента какво говори и се притесних - той каза, че финансовият министър Асен Василев е мошеник. Не знам дали четете Парка за въстановяване - според тях "най-голяма нужда" сме имали от соларни паркове. Знаете кой ги произвежда и те ще купуват оттам., каза още лидерът на ГЕРБ в Стамболийски. 

Радев е най-виновен, обобщи Борисов. 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени