Бойко Борисов не изключи министри на ДПС след ротацията

Борисов изказа критики към законодателния процес, но отново загатна, че "сглобката" може да просъществува по-дълго от очакваното

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Гордостта ми блика отвсякъде. Така иронично в рамките на редовната си сутрешна предпарламентарна сводка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на съпредседателя на Промяната Кирил Петков от вчера вечерта, че Борисов следва да е горд, че подкрепя правителство като настоящото. Тогава Петков и напомни на Борисов, че не може да прави промени на министри в кабинета без подкрепата за това от страна на ПП/ДБ.

 

 

"Аз много ясно казах - в нашето споразумение е записано, че при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава на оценка. А ако трябва да отговоря в същия тон - още днес те могат да разберат какво пък е да управляват без нас. Според мен това са предизборни изказвания, целящи да надъхват избирателите", подчерта Борисов.

 

Бившият премиер не изключи и вариант третата партия в "некоалицията" ДПС да излъчат министри при ротацията, "ако има хора, които да се справят по-добре от сегашните".

 

Борисов изказа критики към законодателния процес, но отново загатна, че "сглобката" може да просъществува по-дълго от очакваното. "Не съм доволен, че по някои закони променяме след това по 2-3-4 пъти това, което се приели. Млада е некоалицията, неопитна, понякога се налага да се направят набързо нещата. В следващите години трябва повече да се изпипва".

 

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира позицията на редица институции, че предстоящите промени в Конституцията са в прерогативите на Велико Народно събрание. "В България много хора се опитват да се правят на това, което не са. Затова няма да вляза в същия тон и да говоря по правни теми, по които хората учат години. За мен най-важното в промените в Конституцията е съдебната реформа".

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени