Бойко Борисов: Не съм предлагал на Гешев да е посланик, не съм говорил с прокурори и съдии, не съм отправял никакви предупреждения (ВИДЕО)

Още повече сме убедени, че трябва да има правителство след изявлението на Гешев, добави той

Бойко Борисов в НС
Бойко Борисов в НС Източник: Скрийншот видео кадър

Не съм предлагал на Гешев да е посланик, не съм говорил с магистрати, нямам къща в Барселона. Още повече сме убедени, че трябва да има правителство след изявлението на Гешев. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

 

"От изказването мога да отбележа много неща - не чух Румен Радев, не чух Христо Иванов, не чух Атанас Атанасов, не чух Кирил Петков, не чух Асен Василев, не чух "Възраждане”, БСП или ДПС. Само аз съм му виновен - това разбрах", коментира Борисов пред журналисти.

 

"Като какъв и в каква позиция ще предложа посланически пост? Нито съм говорил, нито на прокурор съм се обадил, който и да е било, освен на него, когато стана атентатът, за да му изразя съчувствие, загриженост и молба да намерят извършителите. На нито един прокурор и съдия не съм се обаждал, никакви предупреждения не съм изпращал", каза още Борисов. Той е категоричен, че никога не е питал за семейството на Гешев.

 

Бойко Борисов в НС
Бойко Борисов в НС Източник: Скрийншот видео кадър

"Още повече съм убеден, че трябва да се направи правителство", продължи той. "На никого не съм се обадил, с никого не съм разговарял, на никого указания не съм дал. Единствено в разговора ни беше да му окажа подкрепа за него и семейството му след първите минути след атената. Защо не каза за Румен Радев, защо не каза за Костадин Костадинов", попита лидерът на ГЕРБ.

 

"Ако аз съм проблемът, да го реши", обърна се Борисов към главния прокурор.

 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени