Бойко Борисов: Не виждам никаква причина да поискам оставка на Борислав Сарафов

Ако някой е допуснал да ни връщат самолет с престъпници, това е катастрофа, възмути се той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Вчера ясно обясних - готово е споразумението, на 5 март го обявявам в 12,00 часа на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват без да мислят, разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента в отговор на въпрос достатъчно ли ще е времето от 6 до 8 март за преговори и финално решение за коалиционното споразумение. Вчера Кирил Петков се усъмни, че Борисов нарочно протака.

 

"Призовавам медийните изяви да спрат. Г-н Петков по-добре да се замисли как би изглеждало едно такова правителство, как бихме отговаряли на тези въпроси, които са в парламентарната зала, защото от това, което питат, виждам, че много неща не са свършени. Това трябва да бъде нашия отговор с господин Петков - как да направим по-работещо правителство", подчерта Борисов.

 

Експремиерът изрази готовност двете формации да сменят шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. За нея от седмица насам ПП-ДБ повтарят всеки ден, когато говорят колко е важно регулаторите да са независими и да не се избират партийни лица. Ненкова е майка на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

 

"Ако от ПП са толкова зор за КЗК, да го извадим други ден, да го минем през комисии и да го приключим. Да го бяха сменили досега. Имаха три години пропуснати. Сега за два дни им се виждало много", коментира Борисови подчерта: За няколко дни припряност става въпрос?

 

"Ако са допуснати да се връщат хора в България, които трябва да лежат в затвора - това е катастрофа! Недопустимо е!", заяви лидерът на ГЕРБ видимо ядосан.

 

Той реагира на твърденията на БСП, че Германия ни връща цял самолет с мигранти-престъпници. "Ако това е вярно, което сега опозицията изговори от трибуната, ние трябва много да се замислим. Ако е вярно - или тези хора, които са дошли, подобен самолет с обявени от немското правителство хора за убийства, грабежи и изнасилвания, да ни ги върнат в България, ако някой тук не си е свършил работата - това е катострофа! Незабавно трябва да презаредят самолета и да си закарат, откъдето са или незабавно да бъдат върнати в Германия, където да излежат присъдите си. Ако това са допуснали нашите хора - МВР, Външно, правителството - това е недопутимо, отсече лидерът на ГЕРБ. 

 

"Както и ако са дошли такива хора, осъдени за престъпления, и не се знае къда са, този, който не си е свършил работата - трябва да понесе отговорност", добави той.

 

Борисов е категоричен, че Тагарев не си е свършил работата. Не искам поста на Тагарев, не го нападам като човек, като се видим - се поздравяваме. Ще поискам доклади, за да разбера кой не си е свършил работата, каза той.

"Винаги съм бил държавник в тази държава. Преди три години като управлявахме - всичко вървеше и миграцията беше 0. Това си причинихме българите и сега ще си понесем последствията", отсече лидерът на ГЕРБ.

 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не вижда никаква причина да поиска оставка на Борислав Сарафов. "За Сарафов си има решение на ВСС. Ако има причина - ще поискам оставката и на Сарафов. Виждам червени пирати, опит на една комисия да се ползва за политически цели" заключи Борисов пред медиите.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени