Бойко Борисов: Нидерландия и Германия видяха незаконните арести, извършени от Рашков - затова сега казват, че тук няма правова държава (НА ЖИВО)

Премиер си имаме, в ГЕРБ по-добър от мен няма

Бойко Борисов във Враца
Бойко Борисов във Враца Източник: Скрийншот/Facebook

Преди две години нула миграция, сега казват - работата не е наред. Какво са виновни те (западните политици, бел. ред.)? Когато извършиха незаконните арести - нас ни оставете - забелязахте ли тогава, че нидерландец и германка дойдоха да проверят как това се е случило. Да арестуваш ПР-ката на една партия затова, че била по-добра и те дразни. В Холандия такова нещо струва главата на правителството. Те дойдоха, видяха, увериха се и резултатът е налице. Това не е правова държава, възмутено заяви по време на изказването си на Регионална академия на МГЕРБ във Враца лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Какъв е изходът - незабавно да се състави правителство, за кратък срок. Аз като гледам как изглежда отвън България и ми става тъжно. Гледам останалите - Пленкович, със самочувствие. И ми става тъжно. Щели да правят декларация срещу Нидерландия? Какви декларации ще правиш - тя е сред най-големите донори в ЕС и иска като си дава парите да е сигурна какво се случва, подчерта бившият премиер. 

 

С такава завист гледах колегите от Гърция - две години с ръст 6 %. Колегата Мицотакис се похвали с 90 млрд. евро приходи от туризъм. Нашият брутен вътрешен продукт е петдесет и няколко. Няма нито една скаличка, камъче там, което да не е хотел или ресторант. Там зелени сигурно няма - на всяко островче и полуостровче - хотел, ресторант, хотел, ресторант, отбеляза Борисов.

 

Имаме ли полза от 7, 8, 9 партии - сигурно имаме. Но в същото време - два пъти по-голяма нестабилност. Ние как може да направим правителдтво - само на малцинството. Или, ако намерим кой да го подкрепи, то трябва да е за много кратко време. Тези некадърници за две години един план не можаха да внесат, едни пари не могат да вземат. Дядо ми едно време казваше: "Толкова е прост, че на гладно куче хляб не може да даде". 

ГЕРБ има два варианта - премиер си имаме, от мен по-добър в ГЕРБ няма. Но едва ли такова правителство на малцинството едва ли е най-доброто, още не е узрял политическият ни елит. България си има Меси в това отношение. 

 

За мен единственото важно и за България, е да направим дори и за кратко време правителство, за да успокоим пазарите, да изтеглим кредитите, които ни трябват. Ако има политическа класа, отговорна - това трябва да направи, отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

"Ние сме огромна коалиция в център дясно. Без инат може да се направи правителство - с кратък вариант, с разписани цели. Министърът няма да може да си позволи да прави нещо, което не е разписано в този документ, морален, който ще бъде подписан. Така сме го правили - повече от месец с РБ правихме правителство и то беше успешно. Така направихме и с "Патриотичния фронт". 

 

Този, който може да ви изведе от кризата, това съм аз. Видях го в очите на колегите (от ЕНП, в Гърция, бел. ред.). Да се подпише такъв документ, да мине през парламента и да преведем народа през зимата. Затова ни плащат на политиците - да намерим формяла", заяви Бойко Борисов. 

"Думата "антикорупционно" в устата на Кирил и Асен е нещо несъвместимо. Те нарушиха основните принципи на правовата държава, на правовия ред", припомни отново бившият премиер. 

 



Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени