Бойко Борисов: Нито съм имал, нямам и няма да имам имоти в Испания (ВИДЕО)

Първите месеци на служебните правителства говореха чудовищни неща - че сме подслушвали хора, оказа се лъжа

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Аз съм се снимал много пъти в Испания - връчиха ми медала на испанската полиция за добрата ми работа като главен секретар. После се срещах с Мариано Рахой, срещах се с Педро Санчес. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията във връзка с поредните лъжи и инсинуации за т.н. "Барселонагейт", притоплени днес от Кирил Петков в негово телевизионно участие.

 

Засекретиха енергийната комисия, а там за секунди са се източвали милиони. Уж беше прозрачно, всичко щеше да е чисто. ЕДно време са казвали - като няма хляб, дайте им зрелища. Отново притоплят един скандал. Нито съм имал къща , нито имоти, нито ще имам. Живея в Банкя, там където влачеха ковчези, възмути се Борисов.

 

Чудовищни са сметките за тока, инфлацията колко отиде - никой не може да каже 10 % ли, 15 % ли, всички го виждате по магазините. Мрат десетки, стотици, всеки ден. Месеци наред сме първи по смъртност от ковид. Месеци наред нямаме План за възстановяване. Още нямаме бюджет - не са го гласували, а вече говорят за за актуализация, заяви бившият премиер.

 

"Внушенията, които се правят, дори не ми дават възможност да наема адвокат да се защитавам, защото за снимка какво да направя? Какво да направя, че ме сложили на снимка с някакъв футболист? Познавах цялата държава и със сигурност и те ме познават. Държах все пак да покажа. Коректен беше Петков в това отношение, благодаря му, и нека сега, като имат такъв доклад, да го пращат, да го разсекретяват, да го проверяват и да го доказват или да се извиняват. Странен е начинът, по който го правят. Всъщност за пореден път го правят. Стотици подслушвания в кавички.. оказа се, че няма. А в първия месец на служебните правителства беше, че ние правим чудовищни неща с подслушвани хора. Оказа се, че няма. После ядох хора, те са живи и здрави. Всичко това заминава и трябва да се извади нещо ново. А това ново е притоплено старо, възмути се Борисов. "Да проверяват, каквото искат да правят - да доказват или да се извиняват", добави той.

 

Накрая, искам да напомня - стотици подслушвания, така говореха, оказа се, че няма. Първите месеци на служебните правителства говореха чудовищни неща - че сме подслушвали хора, оказа се лъжа. След това ядохме хора - оказа се лъжа. Сега трябва да измислят нещо ново, добави лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени