Бойко Борисов: Новото правителство действа безпардонно. Казват, че ще си сложат в прокуратурата "правилните хора"! А другите "неправилни" ли са? (ВИДЕО)

Хората нямат нужда от екстремност. Това е чудовищна работа, възмути се Борисов

Среща на Бойко Борисов с ПГ на ГЕРБ
Среща на Бойко Борисов с ПГ на ГЕРБ
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра Изпълнителна комисия на ГЕРБ и депутатите от партията и пред тях коментира, че мораториумът върху цените на тока не решава проблема, а го отлага за 1 април догодина. Срещата беше излъчвана пряко в фейсбук профила на бившия премиер. 
 
Искането за замразяването на цените на тока, парното и водата беше именно на ПГ на ГЕРБ, а останалите партии в НС без ДПС я подкрепиха. Той обяви, че новите управляващи са прекалено самоуверени. "Има по-разумно решение, хората нямат нужда от екстремност. Това е чудовищна работа", посочи Борисов.
 
По неговите думи се натрупват загуби при ЕРП-ата, които или държавата трябва да плаща, или ще се стигне до съд. "Бих ги попитал - въглищата ли станаха по-скъпи? Защото цената на тока се вдигна в пъти, откакто напуснахме управлението. И на нас ни предлагаха мораториум, даже два пъти, но отказахме, защото това е само отлагане на проблема", заяви Борисов.
 
"Приказките за битовите потребители е едно, а в момента всеки, който има хлебарница, автомивка, фризьорски салон – всички, които работят с ток, плащат безумни сметки. А парите се акумулират по държавните дружества вместо веднага да се върнат на бизнеса, какъвто и да е той. Тормози се народът, тормози се бизнесът, а парите стоят, без да работят", смята Борисов.
 
Той коментира и въвеждането на зеления сертификат за COVID-19 в България, като посочи, че "Кацаров го опорочи, като го въведе от днес за утре. Сертификатът трябва да е за всеки един човек в България. Не може да се дели на парламент и останалите. Не разбирам и как може да се пускат заповеди за след 40-50-60 дни".
 
Борисов изрази позиция, че е трябвало да се изчака с ваксинацията за децата на възраст от 5 до 11 години. По думите му те карат COVID-19 леко и им минава бързо. "На такива дърти вампири като нас и да има проблем, няма голямо значение. Но за дечицата, докато не сме 100% сигурни, че не увреждат, може да се почака. Можеше да се изчакат всички клинични изследвания. Можеше да се изчака няколко месеца", смята Бойко Борисов.
 
Според него на едно ново правителство трябва да се дадат 100 дни картбланш.  "Само че нашите колеги управляващи забравиха, че тези 100 дни бяха преди 9 месеца. Те се държат все едно ние сме управлявали до онзи ден, а не Радев и служебните им правителства. Тоест 100-те дни отдавна са минали", каза бившият премиер.
 
Лидерът на ГЕРБ коментира и желанието на Кирил Петков да ходи пеша до Министерски съвет, за да бъде сред хората. "Как премиер ще ходи пеша по улиците? Той има толкова работа, че ако тръгне и да губи по половин час да се придвижва. Освен това има толкова криминални и недоволни хора. Може би е искал да изглежда народен човек".
 
"Управляващите няма да дадат председателски места в парламентарни комисии на ГЕРБ-СДС. Те не са като нас - да дават комисии на опозицията. Новото правителство действа безпардонно. Казват, че ще си сложат в прокуратурата "правилните хора"! А другите "неправилни" ли са?"
 
"Следете много внимателно ситуацията в Украйна. Ние сме направили всичко по поетите ангажименти към НАТО. Но следете да не се излагаме на необоснован риск с ненужни изсилвания", предупреди Борисов.


 

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени