Бойко Борисов: Няма да съм номинацията за премиер. Има стабилно евроатлантическо мнозинство в НС по всички важни въпроси

Според Борисов, трудно някой ще може да обясни, защо след като парламентът работи, трябва да бъде разтурен

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Готови сме с кабинет, аз няма да съм номинацията за премиер. Ние можем да направим правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво и няма да предизвика спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да расте." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.


Борисов поясни, че няма да е премиер, въпреки, че може да ръководи "най-добре от всички". Той заяви, че трябва да се благодари на президента Румен Радев, че проявява мъдрост и търпение и не бърза да връчва мандата.


Борисов коментира, че ако се стигне до трети мандат, най-лесно ще е да се даде на "Български възход". Според него правителството, което се прави, ще е с кратък мандат.


"Има един факт – гласуванията в парламента – този съюз се оформи още по темата РСМ с огромно мнозинство около ГЕРБ. Решението за предоставяне на военна помощ за Украйна – огромно мнозинство в парламента. Решение за втората част на ескадрилата за F-16 – стабилно мнозинство от четири партии.

 

Решението за еврозоната, решението за 100% диверсификация на руското гориво", изброи Борисов и попита: Ако парламентът продължи да работи така, как ще обясним защо го разваляме?", коментира той. 


Лидерът на ГЕРБ определи като "долна инсуниация" твърдението за "хартиена коалиция". Няма такава коалиция, 100% машинния вот остава, защото всеки ще има право на избор, категоричен бе Борисов.

Борисов заяви, че иска оставката на енергийния министър Росен Христов: "Доста съм ядосан на това, което направи служебният министър на енергетиката", заяви лидерът на ГЕРБ във връзка с изслушването на Христов в парламента за доставките на природен газ.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени