Бойко Борисов: Няма по никакъв начин да подкрепя Слави Трифонов, ние сме категорична опозиция (ВИДЕО)

Кое зло да избера? Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов, описа дилемата той

Брифинг на Бойко Борисов
Брифинг на Бойко Борисов

ГЕРБ веднага ще върне мандата. Няма по никакъв начин да подкрепа Слави Трифонов. Ние сме категорична опозиция. Щеше да е опасно, ако сме първи, но сме втори. Заповядайте! Покажете какво можете. Извинявам се на народа, че ще страда много. Това каза на брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

 

"Кое зло да избера? Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов… Не подкрепяме правителство, идва Бойко Рашков. Подкрепяме – идва Слави Трифонов. Да има по-малко зло – да избера. Управлението на държавата не е шоу, а къртовска работа. Едни се вайкат, защото очакваха да се видят министри. Аз бях казал – ДПС ще прехвърля гласове на ИТН. Бихме се сами ние с ИТН, бяхме казали още поначало, че ще бъдем опозиция", добави Борисов. 

 

Лидерът на ГЕРБ изброи заявените позиции на лидерите на другите партии преди и след изборите:

10 април 2021 г., Корнелия пред БНТ казва,че ще даде подкрепа на СлавиТрифонов. На 13 юли Нинова казва,че БСП няма да подкрепи ИТН. Това са последователни позиции.

20 април 2021 г. Манолова пред bTV: "Кабинетът ще бъде предложен от Трифонов и ще има подкрепа, без договорки". 13 юли 2021 г. Манолова: "Служебният кабинет да стане редовен".

На 13 юли Хаджигенов по БНР: "Отказваме да участваме във Фейсбук република", той вече отказва. Последователни позиции!, иронично заключи Борисов.

18 април 2021 г., Христо Иванов пред БНР: "ДБ очаква от Трифонов кабинет на промяната". Слави е най-готиният за Иванов. На 24.04 продължава. На 11.07.същият господин казва: "Искам да поздравя избирателите на ИТН за подобрения резултат, а всъщност са 650 хил. Ако някъде има спад с милиони, то е при Трифонов - говореше за близо 3 млн.българи, които са подкрепили референдума, допълни Борисов.
Христо Иванов: "Очаквам разговори на лично, лидерско ниво...Той чака,умолява се, иска го...Аплодисменти!". На 13.07 вече пред bTV Иванов казва,че предложението на ИТН за кабинет е шокиращо, да се върнем към реалностите, умолява пак той. 

 

"Нямаше да правя тези неща, ако от вчера не се чу от същите тези хора, че партията ми участва в преговори. Хора, вие искахте да ме изчегъртате. Аз не ви искам, вие сте токсични. При целия рекет, тормоз, арестувани, задържани, мачкани, и днес, и вчера, ходят да питат за кой са гласували. Планът е да продължи минековщината и бойкорашковщината, за да може едноличната диктатура на Радев за действа. И за да ни оцапат, казват, че те можели с ГЕРБ и ДПС. Ние можем и с БСП. Откъде-накъде вие ще продължавате да си прокарвате тъпите тези. Имаш ли морал, бе, Христо? Аз си карам партийната кола, ти продължаваш от джипката. Слави с три джипа, Радев с ултра скъп "Мерцедес". Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов", разкри лидерът на ГЕРБ.

 

"Кое зло да избера - Бойко Рашков или Слави Трифонов? Не подкрепяме правителство, остава Бойко Рашков. Подкрепяме правителство, имаме Слави. Вие надробихте тази попара, ще я сърбате! Стотици милиони похарчихте. Ако вие, водени от Румен Радев, ни вкарате в трети избори, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ. Две държави останахме без план. Две! Некадърници такива, от Харвард ли сте, единият си назначил 12 съветници, твърдят, че са 15 и си прави кабинета по фън-шуй. Управлението на държавата не е шоу, това е много къртовска работа", възмути се Борисов.

 

"Умолявам те, Слави, направи правителство с 40 министри. Тури един на шумкарите, на водите, на полицайте, имаш на роми - сложи на турци, на гърци. Умолявам те, братко, дай им постове на тези, за да мирнат, че ще съсипят държавата.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени