Бойко Борисов оглави ПГ на ГЕРБ-СДС

Това стана след като досегашният й водач Десислава Атанасова беше освободена от депутатското си място, за да заеме новия си пост - съдия в Конституционния съд

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Бойко Борисов оглави парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Това стана след като досегашният й водач Десислава Атанасова беше освободена от депутатското си място, за да заеме новия си пост - съдия в Конституционния съд (КС). Четирима ще бъдат заместниците на Борисов в групата - Деница Сачева, Теменужка Петкова, Рая Назарян и лидерът на СДС Румен Христов.

 

Деница Сачева, ГЕРБ-СДС
Деница Сачева, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews
Теменужка Петкова, ГЕРБ-СДС
Теменужка Петкова, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews
Рая Назарян, ГЕРБ-СДС
Рая Назарян, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews
Румен Христов
Румен Христов Източник: Zonanews

Тази сутрин парламентът одобри освобождаването на Атанасова от депутатското й място. От трибуната Тома Биков от ГЕРБ-СДС изрази негодуванието на съпартийците си от атаката, с която бяха посрещнати номинацията и изборът на Атанасова.

 

Той определи като "внушения" твърденията, че тя е некомпетентна и зависима от партията си. И заяви, че ГЕРБ няма да позволи лустрация спрямо техните членове. "Обвинението, че някой е член на ГЕРБ, за нас не е съществено. Даже изобщо не ни интересува кой как възприема членовете на ГЕРБ", декларира Биков.

 

Тома Биков, ГЕРБ-СДС
Тома Биков, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

По думите му, с проведеното изслушване на кандидатите за КС парламентът е демонстрирал прозрачност в избора, каквато нямало при нито една друга институция. И отхвърли категорично всички нападки срещу издигането на партийни кадри, каквато е Атанасова.

 

"С всичките кусури на парламента, на партийността, на неговата политизираност, това е единствената възможност в България да има демокрация", смята Биков. Накрая той предупреди, че Народното събрание не бива да позволява на други институции да му се бъркат в работата, очевидно имайки предвид Румен Радев.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени