Бойко Борисов: По-позорен резултат от този на БСП в историята няма (НА ЖИВО)

"Има такъв народ" са на барабана малката пръчка, добави Борисов

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Ние сме били много пъти в опозиция, били сме и в управление. Това заяви в началото на първото заседание на ПГ на ГЕРБ-СДС лидерът на партията Бойко Борисов. И добави: "Има няколко задачи, които народът ни е поставил. Особено когато избирателната активност е под 30 %. Вие ще се сблъскате с партии, които са претърпяли разгромна загуба. Това е проблем. Първата, макар че демонстрират самочувствие, те знаят, че ако не беше тяхната дружба с фирмата, която провеждаше изборите и с това разнасяне на машини нагоре-надолу, надали щяха да са първи". 

 

Социологическите агенции си трият сол на главата и се чудят как да обяснят, че познаха резултата на Румен Радев, но не познаха на резултатите на партиите. Няма как да ги познаете, мили мой, защото не знаете алгоритъма на машините. Сега като се вземат тлъсти договори е ясно кой се е възползвал от машините, посочи Бойко Борисов.

 

"Не знам коалицията ДБ и БСП, от които изтичат писма, как с 6% ще излязат и ще кажат: "Ние сме призвани да правим съдебна реформа". Затова трябва да имаш или много непокрито самочувствие, или да не ти пука за позорния резултат - 6 процента. Позорен резултат!", отсече Борисов.

 

"ИТН се сгромолясаха с близо 15 на сто, така че от фаворит в един момент, се превърнаха в един момент на техния език като на барабана малката пръчка, посочи Борисов. А по-позорен резултат от този на БСП в историята няма! Когато създавах ГЕРБ, тогава имаше един мастодонт, един паметник на комунизма, наречен БКП-БСП. И ние тогава си поставихме задача да победим БСП и до този момент ги побеждаваме винаги. Те се държат като хора, които едва ли не са спечелили изборите, посочи Борисов.

 

Ние не знаем на базата на какво са победили ПП, и народът не го знае. Затова вашата роля в парламента е изключително важна, заяви Борисов. "Не искам да се връщам назад, за да посоча как изпуснаха цената на тока, вече милиарди отидоха по частни джобове за сметка на малкия, средния и едрия бизнес. Безспорен факт! Никой не го отрича вече, не се бори да го доказва, че не е вярно", допълни той.

 

 

"Цената на газта. Колко упреци понесохме ние, че защитихме интереса на България. Кръстникът  на газовия хъб "Балкан" Томислав Дончев е тук пред мен - направихме така, че България да остане на газовата карта, да не бъде заобиколена от Турция, Гърция, Северна Македония. И този проект наречен "Балкански поток" в рамките на три години са изплати и 72 г. напред българите ще получават всяка година транзитна такса. И първата вноска от 800 млн. влязоха в държавната хазна. 


Коалицията ще се казва ГЕРБ-СДС със съпредседател Румен Христов, така, както беше в предходния парламент, заяви лидерът на ГЕРБ Борисов, след като в залата на пресконфиринцията влезе лидерът на СДС Румен Христов. 


"Това, което ние построихме, гарантираме на българите, че никога няма да останат без газ. А ние, ако имаме вина, в кавички - това е", каза Борисов.

 

И възмутено заяви: "Разни мекерета, които обясняваха, че това не е изгодно, сега мълчат. Защото сега се вижда, че това е най-изгодното, което сме направили. Не им мина номерът други държави да получават таксите".

 

"На 31 декември трябваше да довършат интерконектора с Гърция, това е изключително важно за верификацията и ние сме работили страшно много по тази тема. Също бих казал за свежото ядрено гориво - за 30 години увеличихме напред живота на реакторите, подписахме и с "Уестингхауз" з адиверсификацията на ядреното гориво, платихме 100% реакторите и това е един прекрасен проект на Козлодуй, който може да се развие веднага и да реши въпросите. Американски турбини, руски реактори и електрониката на "Уестингхауз", припомни Борисов.

 

"По-дясна, по-европейска, по-проевроатлантическа дейност никоя партия нито е заявила, нито е демонстрирала. А ние сме го свършили", коментира Борисов. 

 

В момента има пет центъра на власт, като основният е при Румен Радев, разкри бившият министър-председател. "Пътят на Копринката, който започа и свършва в село Труд - там е центърът на властта. Като гледам днес клатушкащи се пияни министри, отново с торбички, торбичките на този и онзи, на Пламен Узунов...Ще дойде време целият този план за разграждането на държавността да стане факт".

"Аз така и не разбрах кой е финансов министър - казва се Валери Белчев. И той казва: Още 6 месеца пенсионерите ще получават 120 лева. Шокиращо! Според казаното от него, минималната пенсия вече трябва да достигне 490 лева. В утрешния ден, петък, има редовен парламент и се очаква редовно правителство. Каква ти е работата на тебе да обявяваш пенсиите за шест месеца. Въпросът ми е дилетантски на първи поглед. Гледам го Румен Радев, аз го познавам. Първо работихме и ние с него. Той се има за почтен, но нищо от това не е вярно. Ако Ананиев си беше позволил да каже такова нещо на обед, а вечерта Министерството на финансите да го опровергава, както сега МФ опровергава своя министър. И той днес излизайки да замаже този гаф, прави още един. Обявява, че иска над 12 милиарда да се вдигне дългът. Разбирате ли за какво става дума? И внуците ни ще трябва да ги плащат тези дългове, добави лидерът на ГЕРБ. 

 

Много услужливо работиха с медиите - "Връщат децата в клас". Днес, на обяд, единият министър Кацаров казва, че учениците се връщат в клас, а току-що преди да влеза тук, другият министър, Денков, каза, че това няма как да стане. 

 

Радев мълчи, а утре тези четири партии ще носят отговорността. Той ще стои отстрани и след време ще ги обвини. "Ето, докато бях аз, всичко вървеше добре, ще каже Радев. А нас така ни нарочиха бившите ченгета, че хората още се радват на "промяната", коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ даде напътствия на новите народни представители от ГЕРБ. "Бъдете скромни, отговорни, озвучавайте това, което грешат - да се поправят. Не отсъствайте от заседания, толкова искахте да се депутати, работете там, където хората са Ви пратили. Желая Ви успех", добави той. 

 

Реших да не отивам в НС, защото говорят, че едва ли не съм станал депутат, за да имам имунитет, разкри бившият премиер. 



Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени