Бойко Борисов: Политическото лицемерие в момента е чудовищно (ВИДЕО)

Борисов коментира и съдебното решение, което окончателно обяви неговия арест за незаконен

Бойко Борисов - брифинг на ГЕРБ
Бойко Борисов - брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов цитира по време на брифинга в централата на партията участие от 23 август в БНТ на бившия министър на енергетиката в четворната коалиция Александър Николов който казва, че България купува руски газ. "Но отхвърли твърденията на ГЕРБ, че това се е случило на неизгодно висока цена", добави Борисов.

 

"Ето, към всяка цифра сме приложили фактури. Имате разследващи функции - проверете това ли са цените, това ли са фактирите и когато някой се появи във вашето студио какви са цените", заяви той.

 

 

Той се обърна и към ДБ: "Пратете ни или ни кажете къде да си сложим подписа за 100 % диверсификация с "Газпром". Същата е ситуацията и с "Лукойл" - по някаква причина им е близък (на ДБ, бел .ред.). Разбрах, че не искат да се ангажират с втората част на ескадрилата Ф-16, мълчание. Виждам, че сега сменят ръководството на АЕЦ "Козлодуй". Разбирам, че може би ще се съгласят да сменят доставчика на свежо ядрено гориво. А за Еврозоната вече никой няма да говори, защото това не е тема в България, явно не е важна. Така че самият техен министър - Александър Николов потвърждава желанието им за протест. Но те ако искат да протестират, президентството не е мястото, а централата на "Позитано" или тази на "Промяната" - те са правили тези далавери. Но политическото лицемерие е чудовищно в момента.", възмути са бившият премиер. 

 

"Корнелия Нинова казва - аз съм за незабавно подновяване на отношенията с "Газпром", но като вицепремиер и министър на икономиката ги развалиха. Виждате ли логика някаква? Няма", заяви той.

 

Борисов коментира още: "На 16 август  почивните бази на МВР са ползвани за частни партита. Е как нито един журналист не зададе въпрос - какви са тези частни партита? Той продължава дори, дава ви жокери - там са канени хора, които дори не са служители на въпросното ведомство. Това го казва Демерджиев пред bTV и темата се похлупва. Защо не казват кои са тези бази - на морето, в планината, кои са тези граждани? Щом министърът го заявява, значи знае и чака въпрос. Но никой не му задава въпроси", каза Борисов.

 

"На 22 август зам.-министър Папукчийски казва: "Пощите бяха хакнати заради куриерска фирма. Все още следствието от тази атака не е отстранено. Дори последния месец пенсиите пак бяха раздадени със закъснение. Хакерската атака, която срина Български пощи през април, бяха в интерес на частна куриерска фирма. Е, как пък някой не попита за това в тези сутрешни блокове, в следобедните предавания? Не ви ли е интересно, това не предизвика ли въпроси?", заяви Борисов.

 

"Не сме били скачали сутринта, чух коментари... Когато служебното правителство изчегъртваше всичко, което се е допряло до ГЕРБ, за вас това беше нормално, беше правилно. А уж служебното правителство трябвало само да прави избори. Сега обаче тръгвате да търсите извинение са своето поведение. Лорер каза (извинявам се, ако ви обърквам и не е той), че не е редно да се извинява служебното правителство с далаверите на предишното. Абсолютно политическо лицемерие... Сега като гледам как на няколко пъти - когато управлява Корнелия Нинова са едни хора в кабинетите, когато тя не управлява, са други нейни хора шефове на агенции", подчерта Бойко Борисов. 

 

В същото време ДБ се опитват да се прилепят към тях, играят си игрите с "Газпром", "Лукойл" и всички тях и само ни канят да протестираме пред Радев. Ама вие клечахте там, преди една година", заяви той.

 

Борисов обясни и вчерашното си раздразнение: "Една ваша колежка се изока, ей от там: "Ама Шишков казал еди-какво си". Искам да попитам - Шишков вече е два пъти министър - при нас зимното почистване беше 180 милиона, сега чувам за 380. Не ги обвинявам, но ги обвинявам, че вече две години - строежи на Поморие, Белокопитово, тунелът на Моста и Струма - готови... За година и половина искам да попитате тези хора и да ни посочите как се строи правилно - една къщичка за птици, едно булевардче, едно нещичко. И да кажат - ето така се строи правилно. Пълен хаос и разруха - тука съм съгласен с Радев. Няма човек, който да не каже, че е хаос и разруха, дори ПеПе-тата. А от кой дойде хаосът и разрухата?".

 

Той отбеляза още: "Къде им е 3-годишната рамкова прогноза, за да видим къде са им годишните приходи? Едно време ние като управлявахме, се дразнехме най-много на инфлацията. Затова ние я държахме между 0 и 2%. И 50 лева за пенсионерите бяха 50 лева. А сега и 100 не са нищо, изяжда ги инфлацията".

 

Относно факта, че днес съдът се произнесе за противозаконния арест на Борисов, той заяви: "Медиапул" и "Капитал", много ги уважавам и ще ги цитирам: "Решението е произнесено от съдийски състав, за който не може да има никакви съмнения за тяхната независимост"... Само мога  да благодаря на хората, които на двете инстанции са взели това решение. По-скоро сега, като се отърваха от терора в Министерски съвет, много хора започнаха да разказват как е извършена тази грозна сцена. Те са знаели, че е незаконна, че е произвол. Това решение е взето на една оргия, с бяло вино, пици на кристали (и заря поръчали) - с единствената задача да ме извлекат пред децата с белезници, знаейки, че извършват незаконни действия. И точно тези хора, които са видимо корумпирани, са се заели да правят съдебна реформа и да искат техният сатрап да управлява КПКОНПИ. Оргия! Викани са горе полицаите да пишат, знаейки, че това е незаконно... Разхвърляха всичко, на децата креватите. И попълвахме протокол за изземване, в който пишеше: "Не открихме нищо". И самите полицаи ми се извиниха: "Извинявайте, трябва да ви отведем". И аз чух как наредиха по "плочката": "Да му сложат белезници". А Кирил Петков казва, че му бил лош пиарът и като наказание арестува моя пиар. Така ли се прави, бе? Що трябва да влачиш жената пред децата и семейството?! Разказаха ми всичко. Българинът е много страхлив. Като паднат - разказаха какво чудо е било в Министерски съвет - пици с кристали, бяло вино, боровинки и много уиски. "Царете" са си мислили, че ще стоят там доживот. Ама кажете ми как да отида да си съдя държавата?!", каза лидерът на ГЕРБ

 

Бойко Борисов заяви в края на брифинга, че на 28 август ГЕРБ ще представи своите предизборни листи. Борисов се пошегува с "желанието" на ДБ да не се къпят в знак на протест, че вече е пусната банята в Банкя и покани журналистите да се изкъпят - както в неговото детство "в неделя на баня".

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени