Бойко Борисов: ПП-ДБ-СС не ни искат, ние пък не се натискаме! Няма да се направим на подлога на ДС

Когато аз бях избран за кмет на София имах 61 съветници от други партии и нито един мой. Всички гласуваха за мен в съвета, припомни той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

Кметът на София Васил Терзиев и кликата около него не могат да се справят с управлението на София. Аз ли съм виновен, че Васил Терзиев е некадърен да си направи мнозинство?! Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред медиите поредния неуспешен опит на Столичния общински съвет да излъчи председател. В четвъртък общинарите за седми път не успяха да си изберат шеф.

 

Те не ни искат, ние не се натискаме, коментира той отношенията между първите две формации в столичния парламент. "Едва ли не съм виновен, че Терзиев не може да се справи. Не сме отишли да се направим на подлога на ДС - тия, дето са убили дядо ми. Няма да го направим", ядоса се Борисов. Според него хората на Терзиев са "непрофесионален, неподготвен екип".

 

"Виждам абсолютна невъзможност у Васил Терзиев и неговата клика да се справи като кмет. Преписали са бюджета от Фандъкова", каза още лидерът на ГЕРБ. "Общинските съветници от ГЕРБ трябва да бъдат най-острата опозиция, това ни е дал народът в София. Терзиев го насади Държавна сигурност и вие се правите, че не знаете, че това са отрочетата на ДС", обърна се Борисов към медиите. 

 

Групата на ГЕРБ - СДС е втората по големина в Столичния общински съвет и има 14 съветници. Най-много са общинарите от ПП - ДБ - 23. Бойко Борисов припомни как, когато за зам.-кмет на София бил назначен Дончо Барбалов, лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов веднага поискал отстраняването му заради роднински връзки с ДС.

 

"Сега цялото разузнаване стана управляващо в София, вие питате правим ли бойкот", каза на журналистите Борисов. "Те проявяват абсолютна некомпетентност във всички сфери – изпотрепаха се хората по леда, няма бюджет, няма нищо", продължи да критикува столичната власт Бойко Борисов.

 

"Когато аз бях избран за кмет на София имах 61 съветници от други партии и нито един мой. Всички гласуваха за мен в съвета. Това не е било много отдавна", припомни Борисов и каза, че е подкрепил Терзиев като кмет само заради Кирил Петков и националната политика.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени