Бойко Борисов: ПП е обезглавила българската енергетика, след година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн приключват. Трябват ни нови реактори! (ВИДЕО)

Още утре ще ви предложа да внесете в парламента проекторешение за 7 и 8 реактор на АЕЦ "Козлодуй". За да може след време, когато изпаднат от работа 5 и 6 реактор, да можем веднага да си заместим мощността, обърна се той към ПГ на ГЕРБ-СДС

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Партията на "Промяната" е обезглавила българската енергетика, след година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн приключват. Трябват ни нови реактори. Никой разбиращ енергиен експерт не би се съгласил да си унищожим 60% от производството на енергия. С това се взима 4% от БВП. Незабавно внесете предложение и задължете служебното правителство да не допусне тази катастрофа". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра депутатите от ПГ на ГЕРБ-СДС на среща в централата на партията преди началото на парламентарната седмица. 

 

"Поинтересувайте се кой е подписал, кое е физическото лице, изпратено да подпише този документ, който убива българската енергетика", заръча на депутатите си той. "Още утре ще ви предложа да внесете в парламента проекторешение за 7 и 8 реактор на АЕЦ "Козлодуй". За да може след време, когато изпаднат от работа 5 и 6 реактор, да можем веднага да си заместим мощността", обърна се той към Делян Добрев, Жечо Станков и Теменужка Петкова.

 

Той изрази радостта си, че служебното правителство е подписало договора за сътрудничество с Турция, след което припомни, че според документите с визията, която ГЕРБ е имала за диверсификация на страната, тя е била подготвена днес да се подпише такъв документ.

 

"Нищо от това, с което ни плашеха, не се случи. Нариха ни войнолюбци, но цените на горивата продължават да падат. И ако ни бяха послушали за инфлацията, да я овладеем, сега щяхме да сме още по-напред. Бъдете смели, благодарение на вас се случи и диверсификацията на ядреното гориво", обърна се той към депутатите.

 

Той коментира и цените на горивата при "Промяната", както и сега. Към началото на август е 3,47 лева, а към днешна дата е с 58 стотинки по-евтин. Бензинът е с 84 стотинки по-евтин. "Това, което говорихме тогава, че докато ПП е на власт, от джоба на българина изтича по близо лев за всеки литър, виждате, че сме много близо до истината. Всичко това е отивало в нечии джобове", подчерта председателят на ГЕРБ.

 

"Около 6 млн лв. на ден са заминавали в нечии джобове. И те сега ми предлагат план как трябвало да бъде икономическото развитие и модернизираното развитие на страната. За две години ние видяхме само разруха и спад във всичко", отбеляза лидерът на ГЕРБ. Това, че "Промяната" си замина скоропостижно, донесе само просперитет, подчерта бившият премиер.
 
Борисов коментира предложения документ от "Продължаваме промяната", който ще бъде гласуван до края на седмицата в Народното събрание. "Ние предложихме такъв вариант, който не се прие - сега, копирайки ни, предлагат същото. Техният инат ни връща в началото", обяви Борисов. "Вътре са написани неща, много от тях безотговорно, защото тези хора вече 2 години са министри, премиери и можеше много от тези неща да са в много работна фаза или дори завършени", продължи лидерът на ГЕРБ.

 

"Това, че лидерите на партиите не отидоха на обсъждането на този документ, показва изолацията, в която са изпаднали "Продължаваме промяната". С изключение на ДБ, но те харесват всичко, което ПП предложи. Несериозен е начинът, по който се предлага този документ, затова и мисля, че е обречен", сподели Борисов.

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени